Diyarbakır'da 90 yaşındaki Cemile Kılıç, korona virüsü yendi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 90 yaşındaki Cemile Kılıç, gördüğü tedavi ile koronavirüsü yenmeyi başardı.

Haberler 25.04.2020 - 22:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvann Eme köyünde yaayan 8 çocuk annesi Klç, stanbuldan gelen bir yaknlar ziyaret etti.

Ziyarette bulunan kiinin fenalaarak hastaneye kaldrlmas ve yaplan testin pozitif çkmas üzerine, halsizlik ikayeti bulunan Klçn da koronavirüse yakalanm olabileceini düünen ailesi durumu salk ekiplerine bildirdi.

112 Acil Servis ekiplerince köyden alnan ve Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde bulunan ve pandemi hastanesine dönütürülen Kalp Hastanesine kaldrlan Klça da yaplan test sonucu pozitif çkt. Klç, burada gördüü tedavinin ardndan taburcu edildi.

Yeniden köyüne dönmenin sevincini yaayan Klç, evde 14 günlük karantina sürecini geçiriyor.

Klç, yapt açklamada, hastanede gördüü tedaviden çok memnun kaldn söyledi.

Salk çalanlar çok ilgilendiler. Onlar sayesinde iyiletim. Allah onlardan raz olsun. diyen Klç, taburcu edildii için mutlu olduunu belirtti.

Klç, yeniden evine, çocuklarna ve torunlarna kavumann sevincini yaadn dile getirdi.

Klçn olu Selam Klç da annesinin köyde aabeyiyle yaadn kaydetti.

Annesine koronavirüs tehisi konulduktan sonra tedavi sürecinde hastaneyi her gün aradn ve kendilerine bilgilendirme yapldn anlatan Klç, Salk çalanlarna çok teekkür ediyoruz. Bizi her gün bilgilendiriyorlard. Annemi göremiyorduk ancak sürekli onunla ilgili haber aldk. çimiz çok rahatt. diye konutu.

Klç, annesinin tedavisinin güzel geçtiini belirterek, Annemin yana ramen hastal çok iyi atlattn söylediler. Annem salk çalanlarnn özverisiyle salna kavutu. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git