Diyarbakır'da Adalet Nöbeti

Adalet Nöbeti'yle Diyarbakır'da bir araya gelen 20 baro Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmamasına tepki göstererek, “Faili meçhul cumhuriyetler ülkesine döndük” iddiasında bulunuldu.

Haberler 30.11.2019 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Merkez Sur ilçesindeki Dörtayakl Minarenin ayaklar altnda basn açklamas yaparken 4 yl önce öldürülen Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçiyi anma etkinlikleri kapsamnda, dün Adalet Nöbeti gerçekletirildi.

Diyarbakr Adliyesinin önünde gerçekleen etkinlikte, Hasanpaa Hannda sergilenmesine izin verilmeyen fotoraflar sergilendi. Adalet Nöbetinde Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Aydn, Bursa, Hatay, stanbul, zmir, Mardin, Mersin, Mu, Urfa, rnak, Dersim, Van, Yalova ve Diyarbakr Barosundan oluan 20 baro, Elçinin faillerinin bulunmayna tepki gösterdi.

TALEBMZ ADLYE DUVARLARINI AMADI

Adalet Nöbetinde Halk idaresinin askya alnd kayyumlar diyar Diyarbakra ho geldiniz ifadeleriyle balayan Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, Bakanmz Tahir Elçinin katlediliinin üzerinden 4 yl geçti. Ancak ilk baladmz yerdeyiz. Tüm giriimlerimize ramen bir cezaszlk politikasyla kar karyayz. 204 haftadr burada faillerin bulunmas ve yarg önüne çkarlmasn bkmadan talep ettik. Ancak taleplerimiz u adliye binasnn duvarlarn ap içeriye girmedi diye tepki gösterdi.

4 YILDIR KÖRLER SAIRLARI OYNUYORLAR

Elçi cinayetindeki cezaszlk politikasna kar dier ulusal ve uluslararas hukuk mekanizmalarna bavuracaklarn ileri süren Aydn, Tam dört yldr körleri ve sarlar oynuyorlar iddiasnda bulundu. Aydn, Elçi cinayeti ve yaanan hakszlklar, adaletsizliklerin bir daha yaanmamas için 4 yldr il il dolatklarn kaydetti.

ADANA BAROSU: ADALET STYORUM

Elçinin faillerinin bulunmas için 4 yldr adalet aradklarn vurgulayan Adana Baro Bakan Veli Küçük ise, Alada Kz Yurdunda 3 önce çkan yangnda yaamn yitiren 11 çocuk için adalet istediklerini belirterek, verilen cezalar adil ve yeterli olmadn söyledi.

AYDIN BAROSU: FALL MEçHUL CUMHURYETLER ÜLKESNE DÖNDÜK

Aydn Barosu adna konuan avukat Burak Özdemir, Bir baro bakan bu topraklarda öldürülüyorsa ve failleri hala bulunamyorsa bu ayp hepimize yeter. Bu, topraklarn adalet ihtiyacnn ne kadar kuvvetli olduunun göstergesidir. Failli meçhul cumhuriyetler ülkesine döndük. Tahir Elçi bu ülkede insan haklarnn egemen olmas için mücadele etti. Devletin hukukla snrlanmas için mücadele etti. O yüzden failler bellidir. Bu yüzden bu topraklarda adalet ihtiyac ve beklentisi kuvvetlidir. Bu ülkeye er geç adalet gelecektir diye konutu.

BURSA BAROSU: BU NÖBETLER ARTIK TUTMAK STEMYORUZ

Tahir Elçiyle birlikte demokrasiye, bara ve insan haklarna olan inancn da öldürüldüünü dile getiren Bursa Baro Bakan Gürkan Artun, Tahir Elçi soruturmasnda baladmz yerde deiliz. Baladmz yerin çok gerisindeyiz. Failler bulunur ümidimiz vard. Ama zaman geçtikçe bunu azalttlar.. Biz artk bu nöbetleri tutmak istemiyoruz. Bitsin artk bu askerlik. Her ay 12-13.00 bir nöbeti tutmak istemiyoruz. nsan haklarn, demokrasinin güzelliklerini anlatmak için buralara gelmek istiyoruz dedi.

MERSN BAROSU : YARGI ALTIN çAINI YAIYOR!

Bu ülkeye hukuksuzluu getirmeye çalyorlar diyen Mersin Baro Bakan Bilgin Yeilboaz, Bu ülke yargda altn çan yayor diyorlar. Doru söylüyorlar. Bu ülke gerçekten yargda altn çan yayor. Ama kimler için? Bizler gibi emekçi, inançl gelecee umutla bakan, bar ve özgürlüü savunan inanlar için deil. Bu ülkeye basky, zulmü ve faizmi getirmeye çalan insanlar içindir. Bizler ehir ehir geziyoruz. Hep birlikte bar, demokrasiyi ve birlikte yaam savunmak için geziyoruz. Doamz talan ediliyor, kadnlara saldryorlar, kurumlarmza saldryorlar. En temel hakkmz seçme seçilme hakkmz elimizden alnyorlar. Yaplan operasyonlarn siyasi olduunu hepimiz görüyoruz. Bu ülkede siyaset yarglat. Bizler inanan insanlar, gerçekten demokrasiyi getireceiz diye vurgulad.

URFA BAROSU: BELEDYE BAKANLARI çN ADALET STYORUZ

Belediye bakanlar hakknda soruturmalar açlarak hukuka aykr bir ekilde tutuklama ve görevden alnma kararlarnn verildiini öne süren anlurfa Barosu Bakan Abdullah Öncel, Bu sürecin bir an önce sona ermesi kayyum atmalarnn derhal sonlandrlmas ve görevden alnan belediye bakanlarnn görevlerine iade edilmesini için buradan siyasi iradeye çar yapyoruz. eklinde konutu.

STANBUL BAROSU: DRENMEK VE ANLATMAK ZORUNDAYIZ

Tahir Elçiyi anarak sözlerine balayan stanbul Barosu Bakan Mehmet Durakolu, Cinayetin aydnlatlmam olmas bizim eksikliimizdir. Bu adalet nöbetlerini adliye önlerinde tutuyorsak eer, bu adliye içerisinde baaramadklarmz nedeniyle yarg dünyasnn içinde olduu büyük bir utanc birlikte tayor olmamz gerekiyor. Bunu aydnlatabilmeliydik, bunu teslim etmemeliydik. Onun gidii ile birlikte pek çok eyin gidiine engel olabilmeliydik ifadelerini kulland.

Durakolu öyle devam etti: Bir ülkede eer halkn verdii oyun bir anlam olmuyorsa, bunun üstüne bir ülkenin iktidar oturabiliyorsa, hiçbir biçimde bir hukuk gerekçesini bulabilmek mümkün deildir. Direnmek zorundayz, anlatmak zorundayz. Kanuni bile olabilir. Kanuni de olsa hukuksuz olduunu anlatmak zorundayz. Anayasann en kutsal haklarndan birisi olan oy verme hakkn bu denli ilevsizletiren, anlamszlatran bir kayyum uygulamasnn arkasnda durabilmek, bunu söyleyebilmek asla mümkün olmamaldr. Hiçbir hukukçu bunu savunabilir durumda olmamaldr. Direnmeye devam edeceiz. Bu nöbetlerin parolas demokrasi iareti de hukuktur.

Adalet Nöbeti, sergilenmesine izin verilmeyen Tahir Elçi Fotoraf Sergisi fotoraflaryla çekilen toplu fotorafla son buldu.

Ana Sayfaya Git