Diyarbakır’da AFAD’ın gönüllü sayısı 7 bin kişiye ulaştı

Diyarbakır Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplere destek olacak gönüllülük sistemine kayıt olan ekiplere eğitim vermeye devam ediyor.

Haberler 04.12.2021 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ile afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplere destek olacak gönüllülük sistemine kayt olan ekiplere eitim vermeye devam ediyor.

AFAD tarafndan yaplan açklamada, Diyarbakrda AFAD gönüllük sistemine kaytl yaklak 7 bin AFAD gönüllüsü olduu belirtilerek, bu saynn daha da artmas için Ben olmasam ne olur demeyin. Siz varsanz çok ey olur sloganyla çeitli TV kanallar ile halk davet ettiklerini, sahada bir çok çalmayla gönüllü saysnn arttrlmasna yönelik çalmalarn devam ettii ifade edildi.

7 BN KYE ULAILDI

Destek AFAD gönüllü eitimleri 29 Kasm - 5 Aralk 2021 tarihleri arasnda AFAD yerlekesinde eitime devam eden Diyarbakr AFAD müdürlüü, uzman ekipler tarafndan, gönüllülerine yönelik yangn, ilk yardm, hafif arama kurtarma, insani yardm ve psikososyal eitimleri veriyor. Bu gün itibariyle Diyarbakrda toplam AFAD gönüllü says 7 bin, temel AFAD gönüllü eitimlerini bitiren 477 kii, destek AFAD gönüllü says 248 kiiye ulat.

Ana Sayfaya Git