Diyarbakır’da ‘Barış Mitingi’ düzenlenecek

Amed Emek ve Demokrasi Güçleri, 4 Eylül'de İstasyon Meydanı'nda “Barış Mitingi” düzenleyeceklerini açıkladı.

Haberler 25.08.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Bar Günü dolaysyla Eitim Sen 1 Nolu ube binasnda açklama yapt. Açklamann yapld salona Dem Dema Qrna Atiy Ye! imdi Bar Haykrma Zaman! Wext Wext Berzkerd Veng Aitiy Yo! pankart asld.

Birleik Tamaclk Sendikas (BTS) Diyarbakr ube Bakan Süleyman Bozkurt, Savaa kar bar ve insanca yaam çatmaya kar müzakere ve diyaloun; nefrete kar kardelik ve birlikteliin; tekçilie kar farkllklarla bir arada yaamn mümkün olduunu vurgulad. Sava ve çatmalara kar yaptklar çarlarn bugün daha anlam kazandna dikkati çeken Bozkurt, Orta Dou ülkelerinde yaanan çatmalara deindi.

KATILIM çARISI

Bozkurt, Amed Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, 1 Eylül Dünya Bar Gününde barn daha fazla haykrlmas, yaplacak mitinge görkemli bir katlmla, bara olan özlemin alanlarda haykrld güne dönümesini talep ediyoruz. Diyarbakr halk olmak üzere bölgemizde yaayan tüm halklar ve her kesimi 4 Eylül Cumartesi günü stasyon Meydannda yaplacak olan Bar Mitingine katlmaya ve bar taleplerini daha gür bir sesle haykrmaya çaryoruz dedi.

++++

Ana Sayfaya Git