Diyarbakır'da 'beyaz altın' pamuk hasadı başladı

Diyarbakır Yenişehir ilçesi kırsalında 'beyaz altın' olarak bilinen pamuk hasadına başlandı. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, ilçenin yüzde 70'nin sulanabilir alana sahip olduğunu belirterek, “Bunun 35 bin dekarı pamuk ekim alanıdır. Bu alanlarımızdan elde edilen pamuk ham madde olarak tekstil, çiğit yağ, küspesi ise yem sanayimiz için önemli bir yere sahiptir” dedi.

Haberler 08.10.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehirin Güzel Mahallesinde Ziraat Odas Bakanl koordinasyonunda, Yeniehir Kaymakam ve Yeniehir Belediyesi Bakan Vekili Murat Beikci, Ziraat Odas Bakan Süleyman skenderolu ile ilçede bulunan kurum ve kurulularn müdürlerinin katlmyla Pamuk Hasad Tarla Günü Etkinlii düzenlendi. Etkinlikte pamuk hasad yapan Yeniehir Kaymakam ve Yeniehir Belediyesi Bakan Vekili Murat Beikci, tekstil merkezi olma yolunda ilerleyen Diyarbakrda pamuun önemine deindi. Yeniehirin yüzde 70nin sulanabilir bir alana sahip olduunu belirten Beikci, unlar söyledi:

BEYAZ ALTIN HASADI

lçemizde 35 bin dekar pamuk ekim alandr. Bu alanlarmzdan elde edilen pamuk ham madde olarak tekstil sanayide, çiit ya sanayide, küspesi ise yem sanayimiz için önemli bir yere sahiptir. Yeniehir Kaymakaml ve Belediyesi olarak pamuu ve pamua dayal bütün üretim alanlarnda çiftçilerimizin bilinçlenmesini, verim ve üretimde kalitenin artrlmasn ve kayplarnn en aza indirilmesini salamak için sahada aktif ekilde yer alan Krsal Hizmetler Müdürlüümüzü oluturduk. Ve siz deerli üreticilerimize hizmet vermeye baladk. Her zaman çiftçi ve üreticilerimize destek olmaya devam edeceiz. Bu vesile ile yeni sezonun tüm çiftçilerimize hayrl uurlu bereketli olmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git