Diyarbakır’da bir dilencinin üzerinden bin lira çıktı

Diyarbakır’da zabıta ekipleri, dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri, kentin farklı noktalarında dilenirken yakaladıkları vatandaşları araçlarla amirliğe getirdi.

Haberler 21.09.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaplan üst aramalarnda bir dilencinin üzerinden bin lira çkarken, baz dilencilerin para saklama yöntemi pes dedirtti

Zabta ekipleri, dilencilere yönelik operasyon gerçekletirdi. Bir dilencinin üzerinden bin liraya yakn para çkarken, baz dilencilerin para saklama yöntemi ise bu kadarna da pes dedirtti.

Merkez Kantar Zabta Amirliinde görevli ekipler, sabahn erken saatlerinde, kentin ana noktalarnda dilencilere yönelik operasyon gerçekletirdi. Dilenirken görülen çou Suriye uyruklu ahslar, zabta ekiplerince yakalanarak araçlara bindirildi. Vatandalarn duygularn suistimal eden dilenciler daha sonra zabta amirliine getirilerek üst aramalar gerçekletirildi.

Paray çocuk ayakkabsnda saklam

Yaplan üst aramalarnda üzerlerinde para bulunmayan dilencilerin detayl aramasnda bu kadarna da pes dedirten görüntüler ortaya çkt. Henüz yeni domu bebekle dilenmeye çkan bir kadn, yine yannda dilendirdii 4 yandaki kznn ayakkabsnn içine paralar saklad görüldü. Zabta ekiplerinin dikkati sayesinde dilencinin saklad paralara el konuldu.

70 yalarndaki bir kadnn da üzerini arayan zabta ekipleri, dilencinin üzerinden çkan paray görünce ok geçirdi. Dilenen kadnn üzerinden bin liraya yakn para bulan zabta ekipleri, toplam paray tutanakla belediye görevlilerine teslim etti. Üzerinde kimlik çkan dilencilere, Kabahatler Kanununa göre ilem yaplrken, kimliksiz olan ahslar ise üzerinde bulunan paralara el konulduktan sonra brakld. Zabta görevlileri vatandalarn dini duygularn suistimal ederek dilenip haksz kazanç salayan dilencilere para vermemelerini istedi.

Öte yandan Kantar Zabta Amirlii ekiplerince, bu yln ilk 8 aynda 7 bin dilenci üzerlerinde 10 bin liraya yakn parayla yakaland belirtildi.

Ana Sayfaya Git