Diyarbakır’da çocuklar için 2 milyon liralık proje

Çocukların küçük yaşta trafik bilinci kazanması için 10 bin metrekare alan üzerine trafik eğitim merkezi inşa edecek. Çarpışma simülasyonunun da bulunacağı merkezde çocuklar periyodik olarak sağlık kontrolünden geçirilecek

Haberler 14.12.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesinde bulunan Baclar mevkisindeki 10 bin metrekarelik alan çocuklar için ayrd. çocuklarn küçük yata trafik bilincini kazanmas ve trafik kurallarna azami oranda dikkat etmeleri için yaplacak olan merkezde, günlük yaantda bulunan her yap yer alacak. Binalardan hastaneye, parklardan üst geçide kadar her türlü detayn ilenecei alanda çocuklarn günlük yaantlarnda karlarna çkabilecek durumlara kar eitimler verilecek. Ayrca eitim merkezinde yaplacak olan mini hastane ile çocuklara göz ve di taramas gerçekletirilecek. Kentte kre ve ilkokula gidecek tüm örencilere yönelik eitim verecek olan merkez, yaklak 1 yl içinde tam kapasiteli hizmet verecek duruma gelecek.

10 BN METREKARE ALANA NA EDLECEK

Ulam Daire Bakan Rifat Ural, trafik eitimi ile ilgili en gerçekçi, görsel olarak en iyi trafik eitim merkezini yapmay düündüklerini belirterek, halesini gerçekletirdik. Baclar mahallesinde 10 bin metrekarelik alanda, trafik eitim merkezimizin içerisinde di ve göz taramas yaparak çocuklarmzn salna yönelik çalmalarmz da olacak. çocuklarmzn trafik eitimini daha rahat alabilecei bir sinevizyon salonu, evden çktnda yaya geçidinden nasl geçecei, üst geçidi nasl kullanabilecei, hangi kta ne yapmas gerektii ile ilgili eitimler verilecek. Merkezimizde akülü araçlar da olacak, trafik akarken ne yapmas gerektii anlatlacak. Biz çocuklarmza bunlar yaayarak öretmek istiyoruz dedi.

GÜNEYDOUNUN EN BÜYÜK ETM MERKEZ OLACAK

Güneydou Anadolu Bölgesinde bu büyüklükte ve bu kapasitede bir trafik eitim merkezinin bulunmadna dikkat çeken Ural, konumasn öyle sürdürdü: Yaklak 2 milyon liraya mal olacak. Bunu özellikle belirtmek istiyoruz, kree giden ve ilköretim aamasndaki çocuklarmzn tamamn bu eitimden geçirmeyi planlamaktayz. Bizim yapacamz, bu trafik eitim merkezine, bütün okullarmz ile birlikte bir program dahilinde tamacln da belediyenin üstlenecei bir faaliyet yürüteceiz. Bunu yaparken Salk l Müdürlüü ile müterek bir program yapacaz haftann belirli günlerinde di ve öz taramas yaptrmay planlyoruz. Trafik eitim parkmzda bir çocuk evinden çktnda ne yapmas gerekir, bunlarn hepsini yaayarak göstermeyi istiyoruz. Asl amacmz onlar küçük yata bilinçlendirmek, trafik kazalarnn azalmasna ve trafik kurallarna uyum konusunda toplumsal yaama katk sunmaktr. Trafik eitim parkmzda ayrca simülasyon arac yerletireceiz. Bunlarla da trafik kazas geçirmenin ne olduunu, emniyet kemeri balamadnda araç içerisinde nasl duracan göstermeyi amaçlyoruz.

Ana Sayfaya Git