Diyarbakır'da dev operasyon! İşte yeni sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahalleler

Diyarbakır'da son dakika gelişmeler. Diyarbakır'ın Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçelerine ve köylerine yönelik operasyonların başlatıldığı öğrenildi. Belirtilen 59 mahalle ve köy de sokağa çıkma yasağının da başladığı belirtildi.

Haberler 28.05.2017 - 23:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda son dakika gelimeler. Diyarbakrn Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçelerine ve köylerine yönelik operasyonlarn balatld örenildi. Belirtilen 59 mahalle ve köy de sokaa çkma yasann da balad belirtildi. Dyarbakrda huzur operasyonlarnn neredeyse en büyüü oldu belirtilen çalmalarda sokaa çkma yasann ilan edildii mahalleler de valilik tarafndan açkland. te o açklama

SOKAA çIKMA YASAI LAN EDLEN MAHALLELER

Operasyon icra edilecek bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, Liceye bal Akçabudak, Örtülü, Ulucak, Saydaml, Klçl, Yorulmaz, Güldiken, Üçdamlar, Baharlar, Bayrl, Hedik, Tuzlaköy, Yamaçl, Kralan, Dernek, Konuklu, Yünlüce, Yaprakköy, Damar, Zümrüt, Kpçk, çral, Snak, Kyköy, Dallca, Budak,, Türeli, Tepe, Yolçat, Dibekköy, çada, Arkl, Serince, Kayack, Uçar, Ziyaret, Ortaç, Yalaza, Balan, Esenler, çavundur, Dolunay, Kabakaya, Kutlu ve Oyuklu Köyü ile mezralar, Hazroya bal Ormankaya, çitlibahçe,Terdöken, Krmata, Kavaklboaz, Dada ve Sarerik Köyü ile mezralar, Kocaköye bal Boyunlu, Gözeba ve Tepecik köyü ile mezralar ve Dicleye bal Kurunlu, Taal, Krkpnar ve Kayköy ile mezralarnda bugün saat 18.00dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasaklanmtr denildi.

Yasaklama kararnn duyurulmasnn ardndan bölgede asker, polis ve güvenlik korucularnn katlmyla geni kapsaml operasyon balatld. Operasyona, ilçelerdeki askeri birliklerin yan sra, Diyarbakr 7nci Kolordu Komutanl Jandarma Hava Grup Komutanlndan kalkan çok sayda helikopter havadan destek veriyor.

Ana Sayfaya Git