Diyarbakır’da engelliler unutulmadı

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireyler unutulmayarak kutlama programı düzenledi.

Haberler 04.12.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Engelli insanlarn sorunlarna dikkat çekmek ve toplumsal farkndalk oluturmak amacyla Diyarbakr Yeniehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü tarafndan düzenlenen etkinlie Vali Yardmcs Zerrin çay Beikci, Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, Yeniehir Belediyesi Bakan Yardmcs Mustafa Temel, Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Muzaffer Akçam, Alt Nokta Körler Dernei Bakan Mehmet Akif Karaka ile çok sayda davetli katld.

YETER K SZ ENGEL OLMAYIN

Düzenlenen etkinlikte konuan Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Muzaffer Akçam, Birlemi Milletler tarafndan 3 Aralk tarihinin Dünya Engelliler Günü ilan edildiini hatrlatarak, Engellilik sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kald salk sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlaryla her birimizi yakndan ilgilendiren olumsuz etkilerini asgariye indirebilmek için herkesin katk ve ortak çabasna ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur. unu hiçbir zaman unutmayalm hepimiz bir engelli adayyz. Yaamak için engel yok. Yeter ki siz engel olmayn dedi.

5378 SAYILI YASA BZM çN MLLAT OLDU

Alt Nokta Körler Dernei Bakan Akif Karaka ise 2005 ylnda özellikle çkartlan 5378 sayl Engelliler Kanununun kendileri için bir milat olduunu anlatarak, Yasa çktktan sonra ve akabinde hayata geçirilen yönetmelikler ile eitim, istihdam, sosyal ve ekonomik anlamda engelli vatandalarmza çok önemli hizmetler yaplmaktadr diye konutu.

Yaplan konumalarn ardndan etkinlik Yeniehir Belediyesi Engelsiz Yaam Merkezinde eitim gören kursiyerlerin de skeç ve erbane gösterileri yaplrken, Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünün hazrlam olduu tiyatro ve halk oyunlar gösterisi ve koro dinletisiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git