Diyarbakır'da evde kalanlara açık hava konseri

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evde kalanlar için açık hava konseri düzenledi.

Haberler 11.05.2020 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevlendirme yaplan Kayapnar Belediyesi, sokaa çkma kstlamas nedeniyle evlerinden çkamayan vatandalar için açk havada kurduu sahnede müzik ziyafeti sunuyor.

ftar öncesi Kuran tilavetiyle balayan program, iftardan sonra Kayapnar Belediyesi Müzik Grubunun seslendirdii Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilahiler, Kürtçe mevlit ile yerel türkülerle devam etti.

arklara Diyarbakrllar balkon ve pencerelerinden elik edip alk tuttu.

Kayapnar Belediye Bakan Yardmcs Cihad Kayhan, AA muhabirine yapt açklamada, koronavirüs nedeniyle ramazan aynn her yl olduu gibi bir arada geçirilmediini fakat bunun kendileri için bir engel olmadn söyledi.

Kayapnar Belediye Bakan Vekili ve Kaymakam Ünal Koçun talimatlar dorultusunda mahalle konserleriyle ramazan aynn güzelliini ve birlik duygusunu vatandalarla birlikte yaamaya çaltklarn dile getiren Kayhan, ilahi ve ezgilerini Kürtçe, Türkçe ve Zazaca vatandalarn beenisine sunduklarn aktard.

Kayhan, Bu kapsamda sokaa çkma kstlamasnn olduu günlerde mahallelerimizde konserler düzenliyoruz. Vatandalarmz balkonlarndan büyük bir cokuyla alklarla türkü ve ilahilerimize elik ediyorlar. Bu da bizde büyük bir memnuniyet uyandryor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git