Diyarbakır'da FETÖ darbesi!

Diyarbakır'da FETÖ kapsamındaki operasyonda, "ByLock" kullandıkları tespit edilen 19 kişi gözaltanı alındı.

Haberler 16.09.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ/PDY operasyonu kapsamnda Diyarbakrda, terör örgütünün gizli haberleme program ByLocku kullandklar gerekçesiyle 19 kii gözaltna alnrken, 12 kii ise aranyor.

FETÖ SORUTURMASI

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen ve 19 üphelinin gözaltna alnd operasyonla ilgili Diyarbakr Emniyet Müdürlüünce yaplan yazl açklamada, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl koordinesinde Emniyet Müdürlüümüz Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince FETÖ/PDY silahl terör örgütünün kulland gizli haberleme program olan ByLock programn kullanan ahslara yönelik yaplan çalmalarda;

BYLOCK KULLANIçIBI

ByLock kullanclarndan olduklar ve ilimizde ikamet ettii tespit edilen 31 ahsa yönelik 15.09.2017 tarihinde Diyarbakr Cumhuriyet Basavclndan alnan talimatlar dorultusunda e zamanl operasyon gerçekletirilmi ve gerçekletirilen operasyon kapsamnda; 19 üpheli yakalanarak gözaltna alnm, firar durumda olan 12 kiinin yakalanmasna yönelik çalmalar devam etmektedir. üphelilerinslarn ikametlerinde yaplan aramalar neticesinde 53 adet 1 dolar ve çok sayda yasakl yayn ele geçirilerek el konulmutur denildi.

3 FETÖ OPERASYONU

ANKARA Cumhuriyet Basavclnca, 3 FETÖ operasyonu yapld. Birinci operasyon kapsamnda, darbe soruturmalaryla ilgili Kara Havaclk Komutanlnda darbe giriimine katldklar belirlenen 24ü muvazzaf, 26 asker hakknda gözalt karar verildi. Askerlerden birinin ihraç edildii, birinin de emekli olduu belirtildi.

kinci operasyon kapsamnda, kamu kurum ve kurulularndaki FETÖ/PDY yaplanmasna ilikin kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatlan okullardaki öretmen ve idareciler olmak üzere 63 kii hakknda gözalt karar verildi. Ankara merkezli 9 ilde yürütülen operasyonlarda, gözalt karar verilen bütün üphelilerin ByLock kullancs olduu kaydedildi.

Üçüncü operasyon kapsamnda ise kamu kurum ve kurulularndaki FETÖ/PDY yaplanmasna ilikin yürütülen soruturmalarla ilgili ByLock kullancs Milli Eitim Bakanl (MEB) çalan 8 kii hakknda gözalt karar verildi. çalanlardan 6snn ihraç edildii bildirildi.

Ana Sayfaya Git