Diyarbakır'da Filistin'e destek yürüyüşleri sürüyor

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Haberler 22.12.2023 - 19:01 Son Güncelleme : 22.12.2023 - 19:01

DİYARBAKIR

Diyarbakırın merkez Kayapınar ilçesindeki Hazreti Hamza Camisinde kılınan cuma namazından sonra Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde toplanan grup, İsrail aleyhine slogan attı, sık sık tekbir getirdi.

Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir, yaptığı açıklamada, İsrailin Gazzede masum insanları katlettiğini söyledi.

İsrailin dünyanın gözü önünde savaş suçu işlediğini, Gazzede yapılanın katliam ve soykırım olduğunu belirten Tekdemir, sonuna kadar Mescid-i Aksa ve Kudüse sahip çıkacaklarını ifade etti.

Tekdemir, Mescid-i Aksanın sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların kutsalı olduğunu dile getirerek, Tüm İslam ülkelerine bu işgale ve vahşete karşı caydırıcı adımlar atılması için çağrımızı yineliyoruz. dedi.

MARDİN

Kentte 56 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin STK Platformu öncülüğünde Fuat Yağcı Camisi önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar, İsrailin Gazzedeki saldırılarına tepkilerini dile getirdi.

İsrail aleyhine slogan atan grup, sık sık tekbir getirdi. STK platformu adına açıklama yapan Mustafa çelik, Gazzeye yönelik zulmün bir an önce sona ermesini istediklerini belirtti.

çelik, İsrailin yaşlı, kadın, genç, çocuk, engelli, hasta ayırt etmeksizin sivilleri katletmeye ve soykırıma devam ettiğini kaydetti.

ŞIRNAK

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Şehit Güvenlik Korucusu Abdullah Avcı Camisinin avlusunda toplananlar, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarını protesto etti.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, İsrail ve ABD karşıtı slogan attı, tekbir getirdi.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından gazetecilere açıklama yapan parti üyesi Osman Ertaş, İsrailin Gazzeye saldırılarına dur demek için bir araya geldiklerini söyledi.

Ertaş, saldırılarda sivillerin, görevlerini yapmaya çalışanların da katledildiğini ifade ederek, Hastaneler, ambulanslar, camiler, okullar ve konutlar ile altyapı tahrip edildi. Un fabrikaları, ekmek fırınları, su depoları, yardım taşıyan kamyonlar bombalandı. dedi.

Açıklamanın ardından Filistinde hayatını kaybedenler için dua edildi.

aa

Ana Sayfaya Git