Diyarbakır'da geri dönüşüm parkı yapılacak

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi çevre bilinci, atık dönüşümü ve kaynakların tasarruflu kullanılması konularında farkındalık yaratmak amacıyla geri dönüşüm parkı yapacak.

Haberler 16.09.2021 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Kaymakam ve Yeniehir Belediyesi Bakan Vekili Murat Beikci, çevre bilinci, atk dönüümü ve kaynaklarn tasarruflu kullanlmas konularnda farkndalk yaratmak amacyla park ina edeceklerini, parkn bölgede örnek olacan söyledi.

Antik çalarda kullanlan alet ve ekipmanlarn dönütürülerek yeniden kullanlmas ile geri dönüümün tarihinin baladn anmsatan Beikci, nsanolu ürettii ve tükettii bütün kaynaklardan oluan atklarn yeniden deerlendirilebilmesi için çeitli çareler aranmtr. Bizler de çevre bilinci, atk dönüümü ve kaynaklarn tasarruflu kullanlmas konularnda farkndalk yaratmak; vatandalarmzn da geri dönüüm sürecini gözlemeleri ve gerektiinde dahil olabilmeleri için 7 bin 200 metrekare alanda park yapacaz. dedi.

Park içerisinde geri dönüüm malzemelerinden yaplm çocuk oyun alanlar ve park mobilyalar, geri dönüüm toplama birimleri, koku adasn oluturacak kokulu aaçlar, iklime uygun bitkiler, geri dönüüm istasyonlar, sokak hayvan besleme noktalar ve kamelyalarn bulunacan aktaran Beikci, park ile ekosistemin salkl ileyebilmesi için tüm atklarn geri dönüüm ile nasl faydal metalara dönütürüleceinin öretileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git