Diyarbakır'da göç zirvesi yapıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında göç ve göçmen sorunlarının ele alındığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Haberler 12.05.2022 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Valisi Münir Karalolu bakanlnda göç ve göçmen sorunlarnn ele alnd bilgilendirme toplants gerçekletirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Valilik Hevsel Salonunda kurum müdürleri, Diyarbakrda ikamet eden yabanc uyruklu kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluu temsilcilerinin katlmyla düzenlenen toplantda, kentteki göç konular, göçmenlerin hak ve yükümlülükleri masaya yatrld.

GÖç ZRVES

Açklamada görülerine yer verilen Vali Karalolu, savatan kaçarak ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli göçmenlere insani olarak baktklarn, ancak iç güvenlik konusunda da hassas olduklarn söyledi.

Suriyedeki savatan kaçarak Türkiyeye snanlarn içerisinde art niyetlilerin de bulunabilecei ve bu kiilere kar toplumun huzurunu bozma noktasnda uyank olunmas gerektiinin dile getiren Karalolu, öyle devam etti:

çÖZÜM ÖNERS

Büyük çounluu iyi niyetle gelen Suriyeli vatandalarn içerisinde zamannda terör örgütleri içerisinde bulunup ayrlm kiiler de bulunabilir. Onun için insani ve güvenlik boyutunu birlikte yürütmek durumundayz. Birini dierine feda edecek durumda deiliz. Bir taraftan insani boyutu devam ettirirken dier taraftan da güvenlik boyutunu düünmek zorundayz. Güvenlik boyutunu yönetirken burada misafir ettiimiz Suriyeli vatandalarn da bizlere destek vermesi lazm. Zaman zaman sosyal medya üzerinden içimize szm olan fitneciler tarafndan tahrik edici paylamlar olabiliyor. Bu konuda da çok uyank olmalyz.

l Göç daresi Müdür Vekili Sercan Aydn tarafndan sunum yapld.

Ana Sayfaya Git