Diyarbakır'da Görüntülendi

DOĞA ve Doğal Kaynakların Korunması için Uluslararası Birlik (UICN) tarafından korunması gereken türler listesinde bulunan ve sulak alanlarda yaşayan Alaca yalıçapkını kuşları, Diyarbakır Dicle Vadisi'nde objektiflere yansıdı.

Haberler 27.09.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nehirlerde ve nehir deltalarnda küçük gruplar halinde yaayan Alaca yalçapknlar, Türkiyede Frat ve Dicle nehirleri gibi güney kesimlerde yayor. Genelde balk yiyicisi olan, kabuklular ve suya ait büyük böcekleri de yiyebilen Alaca yalçapknlar, havada asl kalarak veya bir yerde tünekleyerek avn arar, suya dalarak balk yakalyor.

ALACA YALIçAPKINLARI

Dicle Nehri kylarndaki yarlarda üreyen ve yln dört mevsiminde de Diyarbakrda Dicle Vadisinde yaad belirtilen Alaca yalçapknlarnn büyüttüü yavrularyla Dicle nehri üzerinde kanat çrpmalar objektiflere yansd. Genellikle su kenarlarnda bulunan, Doa ve Doal Kaynaklarn Korunmas için Uluslararas Birlik (UICN) tarafndan korunmas gereken türler listesinde en üst düzey kapsamnda deerlendirilen ve dünyada çok az kald tahmin edilen Alaca yalçapkn kuunun ender olarak görüldüü Türkiyedeki sulak alanlarn acilen koruma altna alnmas gerektii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git