Diyarbakır’da hasta sayısı düşüyor!

Dicle Üniversitesi (DÜ) pandemi hastanesi olan Kalp Hastanesinde korona virüs hasta sayısında düşüş yaşandığı belirtildi. Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, “Bugüne kadar hastanemize bin 200’ün üzerinde hasta başvurusu oldu. Bunların 450’sinden fazlası yatırılarak tedavi gördü. Ve bunların çok büyük bir oranı şifa ile taburcu edildi” dedi.

Haberler 15.05.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mart ay itibariyle Dicle Üniversitesi Hastaneleri, Kalp Hastanesi pandemi bölümü olarak hizmet vermeye balad. Bahekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, imdiye dek bin 200ün üzerinde hasta olduunu, bunlarn büyük çounluunun ifa ile ayrldn belirtirken, 13 salk personelinin de Covid-19 tedavisi görüp salklarna kavuup görevlerinin bana döndüklerini dile getirdi.

450SNDEN FAZLASI YATIRILARAK TEDAV GÖRDÜ

Dicle Üniversite (DÜ) Hastaneler Bahekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, Aralk 2019da çinnin Wuhan eyaletinde balayan Covid-19 pandemisini duymalaryla birlikte hastane yönetim kurulu olarak bu konuda pandemi toplants yaptklarn söyledi. Toplantyla birlikte gerekli önlemlerini aldklarn aktaran Prof. Dr. Kadirolu, Bununla beraber Mart ay itibariyle hasta kabulüne baladk. Kalp hastanemizi pandemi hastanesi olarak dizayn ettik. Burada akademisyenlerimizi, asistanlarmz, hemirelerimizi ve yine tehisle ilgili olarak laboratuvarlarmz röntgen teknikerlerini, akademisyenlerini görevlendirdik. Ayrca orada Covid-19 hastalarna yönelik bir grip poliklinii açtk. Yine hastane çalanlarmzdan bu türden ikayetleri olanlar içinde i yeri hekimlii poliklinii kurduk. Ve gelen hastalarmzn ve çalanlarmzn numunelerini orada aldk. Bugüne kadar hastanemize bin 200ün üzerinde hasta bavurusu oldu. Bunlarn 450sinden fazlas yatrlarak tedavi gördü. Ve bunlarn çok büyük bir oranda ifa ile taburcu edildi. Tabi bu baarl sonucun elde edilmesinde akademisyenlerimizin, Salk Bakanl Bilim Kurulunun oluturduu algoritmalar tüm ayrntlaryla eksiksiz bir ekilde uygulanmalar ve hasta takibini, tedavisini günlük olarak baaral bir ekilde yapmalarna borçluyuz. Test sonucu pozitif çkan hastalarmz kendisiyle temasta olabilecek kiileri izini sürme ve temaslarn belirleme adna yine pandemi hastanemizde filyasyon ekibini kurduk dedi.

13 SALIK çALIANIMIZDA VAKA OLDU

Bugün itibariyle hastanenin youn bakmnda 3 hastalarnn yatmakta olduunu kaydeden Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, sözlerine öyle devam etti:

Bu 3 hastamzdan entübeli olan yoktur. Bunun dnda pediatrik hasta grubunda 6 pozitif hasta vardr. Erikin covid kliniinde ise 8 pozitif, 3 negatif hasta vardr. Bunlarnda genel durumu stabildir. 400 üzeri hastay taburcu etmiiz. Salk çalan olarak bizde 13 çalanmzda vaka oldu. Lakin bunlarn hiç biri hastane bünyesinde çalrken Covid-19 tehisi konulmu kiiler deil. Bunlarn tamam toplum kökenli test sonucu pozitif olan çalanlarmzdr. Hepsi de salklarna kavutular. Hepsi de uan görevlerinin bandalar. Bilim kurulumuzun önermi olduu bir, darda maske kullanm. kincisi, sosyal mesafenin korunmas. Üç, ellerin sk sk ykanmas. Dört, kalabalk ortamlarda bulunulmamas gibi çok önemli tedbirlerin aksatlmadan en az Temmuz Aynn sonuna kadar devam ettirilmesi gerektiine inanyorum. Korona virüs ailesinden yeni tip korona virüs çok bulatrc bir virüstür. akas yoktur. Eer siz tedbir almazsanz asla affetmektedir. Dolaysyla biz gücümüzü nereden alyoruz, tedbirlerimizden alyoruz.

Ana Sayfaya Git