Diyarbakır'da hava destekli asayiş uygulaması

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce huzur ve güvenliğin devamlılığının sağlanması amacıyla 500 personelin katılımıyla hava destekli asayiş uygulaması yapıldı.

Haberler 29.03.2018 - 13:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Emniyet Müdürlüünce huzur ve güvenliin devamllnn salanmas amacyla 500 personelin katlmyla hava destekli asayi uygulamas gerçekletirildi.

l Emniyet Müdürlüü ekiplerince kentte huzur ve güvenliin devamllnn salanmas, önleyici kolluk hizmetlerinin yaplmas ile üpheli görülen, aranan uyuturucu satcs ve kullanclar ile terör nitelikli suç ve suçlularla mücadele amacyla merkez Balar ilçesinde asayi uygulamas yapld.

Asayi ube Müdürlüü koordinesinde, kaçakçlk ve organize suçlarla mücadele, narkotik ve terör ekiplerince yürütülen uygulamaya 500 personelden oluan 50 ekip katld.

Ekipler, umuma açk i yeri, internet kafeleri denetledi. üpheli kiilerin kimlik kontrolünü yapt, baz araçlarda da arama gerçekletirdi.

Uygulama kapsamnda, devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozma, terör örgütü üyesi olma, terör örgütü propogandas yapma suçularndan aranan bir kii ile bakalarna ait kimlik bilgilerini kullanmak suçundan aranan bir kii olmak üzere 2 kii yakaland.

Uygulamada aracnda ruhsatsz tüfek ve 6 fiek ele geçirilen kiiye de bin 24 lira idari para cezas uygulanrken, bir kii üzerinde de 10 gram esrar bulundu. Yoklama kaça olduu tespit edilen 16 kiiye de tebligat yapld.

Ana Sayfaya Git