Diyarbakır'da hemşirelerin yüzde 80'i Kovid-19 tedavisinde görevli

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Baysal, hastanedeki hemşirelerin yüzde 80'inin yeni koronavirüs (Kovid-19) testi pozotif çıkan hastalarının tedavisinde görev aldığını söyledi.

Haberler 12.06.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baysal yapt açklamada, bir süre önce hastanede sadece 100 hemirenin Kovid-19 hastalarnn tedavisinde görev aldna ilikin aslsz iddialarn ortaya atldn kaydetti.

Hastanede görevli olup gebelik, süt ve ücretsiz gibi çeitli nedenlerle izne ayrlanlarn dnda 610 hemirenin aktif olarak görev yaptn iaret eden Baysal, bunlarn 120sinin onkoloji, hematoloji, kardiyoloji ve acil servis gibi bölümlerde çaltn kaydetti.

SALIIN KAHRAMANLARI

Kalan dier 490 hemirenin tamamnn da yeni koronavirüs testi pozitif çkan hastalarnn tedavisinde görevlendirildiini vurgulayan Baysal, unlar kaydetti:

ddia edildii gibi hastanede Kovid tedavisinde sadece 100 hemire görev almyor, 490 hemirenin tamam tedavi sürecinde yer alyor. Özellikle organ nakli, hemataloji ve onkoloji gibi riskli hastalarn geldii servislerdeki hemireleri kovid tedavisinde görevlendirmek hastalar için büyük risk oluturuyor. Bu nedenle onlar dahil edemiyoruz. Geri kalan hemirelerin yüzde 80i görev alyor. Bu iddialar gerçek d olup, hemirelerimizi ve bizleri üzdü. Baz kesimlerce kastl olarak öne sürülen bu tür iddialar salgn döneminde büyük özveriyle çalan bata hemireler olmak üzere salk çalanlarnn motivasyonunu bozuyor.

Ana Sayfaya Git