Diyarbakır'da ilk hac kafilesi güllerle karşılandı

Diyarbakır'dan Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara giden ilk hac kafilesi güllerle karşılandı.

Haberler 06.09.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk kafiledeki 192 hacnn Diyarbakr Havaliman d hatlar terminalinde karlanmas esnasnda duygusal anlar yaand. Baz haclar ve yaknlar alayarak birbirlerine sarld.

Bir hac, güvenlii salayan polislere ve havalimanndaki yolculara kutsal topraklardan getirdii hurmalardan ikram etti. Müftülük yetkilileri de yurda dönen haclar güllerle karlad.

l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, hacca uurladklar ilk kafileyi karlamann mutluluunu yaadklarn söyledi.

UURLAMITIK, MD KARILIYORUZ

Haclarn sa salim döndüünü ifade eden Karabayr, Onlar müftülük olarak uurladmz gibi karlyoruz. Allah gidenlerin haclarn kabul etsin. Gitmek isteyen kardelerimize de frsat nasip eylesin. Daha önceki yllar yazlm olup da hasretle, muhabbetle haccn çkmasn bekleyen kardelerimize de gelecek yl gitmeyi nasip eylesin. dedi.

Hacca gidip geldikten sonra insanlarn hayatnda deiiklikler olmas gerektiine iaret eden Yavuz Selim Karabayr, öyle konutu:

Hac olmak kolaydr ama hac ölmek daha zordur. Oraya ibadet etmek için gittiler. Orada maheri yaadlar, imanlarn tazelediler. nallah arnm bir ekilde dönüyorlar. Peygamber Efendimiz, Kim mebrur bir hac yaparsa, annesinden doduu gibi tertemiz olarak döner buyuruyor. Ümit ediyoruz ki gelen haclarmz da Peygamberimizin verdii bu müjdeye nail olarak dönmülerdir. nallah bundan sonraki hayatlarnda da hac olmann muhabbetiyle, gururuyla mutlu ve huzurlu bir ömür yaarlar.

HAVAALANINDA DUYGU SEL OLUTU

Kafilede yer alan Seyfettin Keskin (68), hac ibadetini yerine getirip dönmenin mutluluunu yaadn söyledi.

Hacca gitmek için 5 yldr beklediini söyleyen Keskin, kutsal topraklarn havasn teneffüs ederek hac görevini yerine getirdiklerini belirtti.

Eiyle hac ibadetini yerine getiren Hatice Yldzhan da hacca gitmenin tarif edilemez bir mutluluk olduunu ifade ederek Müslümanlar için dua ettiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git