Diyarbakır'da ilk yardım eğitimi

Diyarbakır il sağlık müdürlüğü; hastalık, kaza ve yaralanma anlarında müdahale yapabilecek ilk yardımcı yetiştirmek için AFAD gönüllülerine eğitim veriyor.

Haberler 26.11.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr il salk müdürlü hastalk, kaza ve yaralanma anlarnda müdahale yapabilecek ilk yardmc yetitirmek için AFAD gönüllülerine eitim veriyor. 16 saatlik eitimlere katlanlar, teorik ve pratik snavlarn ardndan ilk yardmc belgesi ve kimlik kart almaya hak kazanyor.

l salk müdürlüü tarafndan müdürlük bünyesinde görev yapan alannda uzman ilk yardm eitmenleri tarafndan; hastalk ve yaralanma durumlarnda gerekli müdahaleleri yapabilecek ilk yardmclar yetitirmek için düzenlenen eitimlere katlanlar, hayati öneme sahip ilk yardm müdahale tekniklerini, teorik derslerin yan sra eitim maketleri araclyla pratik olarak da öreniyor.

HAYATI ETM

lk yardmc belgesi ve kimlik kart alnabilmesi için snavlarda 85 puan alma art aranyor. Eitimlerde solunum ve kalp durmas, yank ve donma olaylar, bilinç bozukluu, zehirlenme, krk, kanama, hayvan srmas ve kaza sonrasnda yarallara ilk müdahaleyle yarallarn tanmas gibi birçok durumda hzl ve pratik müdahale edebilme becerisi kazandrlyor.

Ana Sayfaya Git