Diyarbakır'da "Kadrajımdan Çocuk" konulu kısa film yarışması düzenlenecek

Doğu Pediatri Derneğince "Kadrajımdan Çocuk" konulu 1. kısa film yarışması gerçekleştirilecek.

Haberler 27.09.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Pediatri Dernei Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öretim Üyesi Muhammet Asena, Diyarbakr Sinema Ofisi koordinatörlüünde yaplacak yarmann birçok tarafyla ilkleri barndrdn söyledi. Bölgede ilk defa bu denli bir çocuk kongresi düzenleneceini belirten Asena, unlar kaydetti:

KADRAJIMDAN çOCUK

18-21 Kasm arasnda gerçekleen Dou Pediatri Kongresi vesilesiyle Diyarbakr, alannda yetkin yüzlerce akademisyen ve uzman hekimlerimize ev sahiplii yapacak. ehrimizin ulusal ve uluslararas tantmna katkda bulunacak. Davetliler Diyarbakrn tarihi ve kültürel yerlerini gezme frsat bulacak. çocuk salnda gelinen son durumun ve dünyadaki gelimeler ilimizde tartlacak. Ksa film yarmasyla ulusal ve uluslararas yüzlerce tematik filmle çocuklarmzn sal, geliimi, psikolojisiyle ilgili farkndalk yaratacak.

Yönetmen ve yapmc Feyzi Baran da çocuklara daha yaanlabilir bir dünya brakmay hedeflediklerini aktararak, çocuklarn nadir hastalklar gibi birçok hastalk süreci geçirirken toplumumuzu bu hassas kalplere kar daha duyarl olmalarn salamak adna sinemann büyülü ve etkileyici tarafn kullanmak istiyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git