Diyarbakır’da kano keyfi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Surları ve Hevsel Bahçeleri’yle bilinen Diyarbakır’da keşfedilmeyi bekleyen birçok “saklı cennet” turistleri bekliyor. Kano yapılan Kralkızı Barajı da bunlardan biri...

Haberler 26.07.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle ilçesinin doal güzelliklerini tantmak için Seyyahlarla 10 Binlerin Yürüyüü ad altnda çounu öretmenlerin oluturduu bir grup kuruldu. Doal güzellikleri, tarihi yerleri tantmak için faaliyet gösteren turizmin gönüllü elçisi öretmenler, ilçenin özellikle krsal bölgelerinde düzenledikleri yürüyü, daclk, bisiklet ve su sporlaryla farkndalk oluturuyor. Deirmenli köyünde doa yürüyüleri yapp, Kralkz Baraj sularnda kanoyla kürek çekiyor. Hem bölge insanlarnn hem de turistlerin su sporlar yapmalar tevik ediliyor.

GÖNÜLLÜ ELçLER

Grup sözcüsü, sosyal bilgiler öretmeni Filiz Aküzüm, Diyarbakrn tarihi ve kültürüyle çok zengin bir kent olduunu belirterek, unlar söylüyor: Bilinenden çok daha fazla gezilip, görülecek sakl cennet var. Kimsenin bilmedii muazzam manzaralar var. Su sporlar, doa sporlar, daclk faaliyetleri için çok ideal yerler. Tantm noktasnda eksiklikler olunca öretmenler olarak, buralarn gönüllü turizm elçisi olduk. Paylatmz fotoraf ve videolardan sonra çok güzel geri dönüler alyoruz.

Grup üyelerinden, snf öretmeni olan Murat Arukan ise, Doal güzellii, efsanelere konu olmu, hikayesiyle bilinen Kralkz sularnda kano yapyoruz. Hem gençlerimizi su sporlarna yönlendiriyoruz hem de bölgeye gelen turistlere alternatif etkinlikler sunuyoruz diyor.

Ana Sayfaya Git