Diyarbakır'da kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir kırsal mahallede terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Haberler 09.09.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice Kaymakamlndan yaplan açklamada, ilçe krsalnda aralarnda örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen PKKl teröristler ve ibirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerce kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlar ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi, malzemelerinin ele geçirilmesi amacyla operasyon düzenlenecei belirtildi.

Operasyonda icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas, sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, Dibek Mahallesi ile mahalleye bal çidem ve Kore mezralarnda ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa uygulanaca ifade edildi.

Açklamada, yasaa uyulmasnn vatandalarn can ve mal güvenlii açsndan büyük önem tad kaydedildi.

15 BÖLGEYE ÖZEL GÜVENLK BÖLGE

ELAZIn 4 ilçesinde yürütülen operasyonlarda sivil halkn zarar görmemesi amacyla 15 ayr bölge, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Alacakaya, Arcak, Karakoçan ve Palu ilçelerindeki 15 bölgede özel güvenlik bölgesi ilan ile ilgili Elaz Valilii tarafndan yaplan yazl açklamada, Terörle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkn can ve mal güvenliinin korunmas bakmndangirilmesinde saknca bulunan aada koordinat bilgileri yazl Elaz ili Alacakaya, Arcak, Karakoçan ve Palu ilçe snrlar içerisindeki 15 ayr bölgede 8 Eylül 2017-22 Eylül 2017 tarihleri arasnda Elaz Valilii karar ile 15 gün süre ile özel güvenlik bölgesi ilan edilmitir. Halkmzn can ve mal güvenlii için; özel güvenlik bölgelerine mülki amir izni olmadan giriler yasaklanmtr denildi.

Ana Sayfaya Git