Diyarbakır’da korona virüs denetimleri sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge doğrultusunda toplu taşıma araçlarında korona virüs denetimi yapıtı. Ekipler, salgının yayılmasının önüne geçmek amacıyla kent genelinde denetimlerini genelge doğrultusunda sürdürecek.

Haberler 21.10.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan 81 il valiliine gönderilen korona virüs salgn konulu ek genelge dorultusunda, Türkiye genelinde korona virüsün bulama riskinin azaltlmas maksadyla denetimler gerçekletiriliyor. Denetimler kapsamnda Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl ekipleri, Kayapnar ilçesinde taksi, minibüs, otobüs ve örenci servis araçlarna yönelik denetim yapt. Taksi, minibüs, otobüs ve örenci servis araçlarna yönelik yaplan denetimlerde zabta ekipleri durdurduklar araçlar titizlikle denetledi. Fazla yolcu alan ve çileri Bakanl genelgesinde yazlan maddelere aykr ekilde hareket eden araçlar hakknda cezai ilem uygulayan zabta ekipleri, araç dezenfekte evraklarn inceledii araçlarda bulunan yolculara sosyal mesafenin korunmas, maske taklmas ve hijyen kurallarna uyulmas konusunda uyarlarda bulundu.

CAMLER, AVMLER VE PARKLARDA DENETLENECEK

çileri Bakanl tarafndan gönderilen genelgede, 20 Ekimde ehir içi ve ehirler aras yolcu tamacl yaplan her türlü toplu ulam araçlar, okul servis araçlar, havaliman, gar, otogarlar, 21 Ekimde organize sanayi bölgeleri bata olmak üzere toplu içi çaltrlan fabrika, iletme ile personel servisleri, 22 Ekimde tanl ya da temasl olmas nedeniyle izolasyona tabi tutulan kiiler, 23 Ekimde AVM, cami ve mescitler, hal sahalar ve spor tesisleri, 24 Ekimde kamuya açk alanlar, cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanlar, pazar yerleri, sahiller, 25 Ekimde berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafe salon ve elektronik oyun yerleri, düün ve nikah salonlar ile lunapark ve tematik parklar denetlenecek.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl, salgnn yaylmasnn önüne geçmek amacyla kent genelinde denetimlerini genelge dorultusunda sürdürecek.

Ana Sayfaya Git