Diyarbakır’da kurbanlıklar ikinci el araba fiyatına

Diyarbakır’da yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle satışa çıkarılan kurbanlıkların fiyatı cep yakıyor. Fiyatların bu sene 18 bin TL’ye kadar çıktığını ifade eden besiciler, dişi hayvan kesiminin yasaklanmasından memnun değil.

Haberler 19.08.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayramna az bir zaman kala kurbanlk hayvanlarn pazarlara getiren besiciler dii hayvan kesiminin yasaklanmasnn kendilerini olumsuz etkilediini ve dii hayvanlarn fiyatnn danaya göre iki kat daha düük olduunu belirterek, bu durumun alclar da etkilediini söyledi. Diyarbakrda kurbanlk büyükba hayvanlarn ortalama fiyatlar da 6 bin TL ile 18 bin TL arasnda deiiyor.

Fiyatlar 18 bin TLye kadar çkyor

çocukluundan beri hayvanclkla uratn dile getiren Cihan Karabulut, Kurbanlklarn arlklar 1 tona kadar çkyor. Bu senenin kurbanlklar bunlar. Kilogram fiyatlarmz da 19 TLye kadar çkyor. Numune mallar da falan deiiyor. Ton üzerine çkt zaman fiyatlar deiiyor biraz. Diyarbakrn mal da bence Avrupaya göre, Türkiyeye göre en kaliteli mal. Toplam fiyatlar 12-13 bin TLden 18 bin TLye kadar çkyor. Alcs çok ama darya bakarsanz onu bilmem. u anda belli deil. Bayrama doru satlarmz belli olacak dedi.

Dii hayvanlar pazara sokulmuyor

20 senedir hayvanclkla uraan Sezai Ayverdi ise, kesimlerinin yasaklanmasndan sonra dii hayvanlarn pazarlara sokulmadn ifade ederek, Geriye dana kalyor. Fiyatlar normaldir. Geçen senenin bir üstüdür. Büyüklerin kilogram 16,5 TL civarnda ve yüzde 8 firesi var. 250-300 kilogramlk danalarnda kilogram 20 TLye kadar çkyor. Onlarn da yüzde 8 firesi var. Diilerin fiyatlar daha düük olduu için kesiminin yasaklanmas alclar etkiledi diye konutu.

ler biraz durdu

Mahmut Kandemir de durumu iyi olan alclarn dana alabildiini aktararak, Ama durumu olmayanlar alamyor. çünkü düve danann yar fiyat kadardr. Hükümet bunu yasak edince iler biraz durdu. Sonuçta illaki kesilecek yani. Bugün kesilmezse yarn, yarn kesilmezse öbür gün. Sevki yasak olduu için kimse hayvan pazarna getiremiyor o yüzden yerinden kprdayamyor hayvan. Getiren yok eklinde konutu.

Van Erciten geldiini ve Diyarbakrdan mal aldn anlatan Mehmet Ölmez ise unlar kaydetti:

Piyasa her tarafta ayn. Her taraf geziyorum. Hem kendim için alyorum hem de satyorum. Diilerin kesiminin yasaklanmasndan dolay baz arkadalarmz madur. Elimde 70 tane düve var. Kurbana da göndermedik. çk olmad. Madur kaldk.

Ana Sayfaya Git