Diyarbakır'da kuruyemişçiler Ramazan ayına hazır

Ramazan ayına sayılı günler kala Diyarbakır'da kuruyemiş esnafı hazırlıklarını tamamladı.

Haberler 08.04.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

11 ayn sultan Ramazan öncesi çalmalarna balayan Diyarbakr esnaf hazrlklarn tamamlad. Ramazan ay için vatandalara en iyi hizmeti vermeye çalan tarihi Sur ilçesinde bulunan esnaflar Ramazan aynda oruç tutan vatandalarn en çok tercih ettii ürünleri tezgahlarnda sralad. Diyarbakrda yllardr kuru yemi ve kuru meyve sektöründe hizmet veren brahim Yalaz, Ramazan ayna sayl günler kala vatandalara hizmet noktasnda hazrlklarnn tamamlandn ve younluun imdiden baladn söyledi.

VATANDALAR EN çOK MEDNE HURMASINI TERCH EDYOR

11 ayn sultan olan Ramazan aynda vatandalarn en çok hurma tükettiini kaydeden Yalaz, Ramazan aynda vatandalarn en çok tercih ettii ürünleri tezghlarmza braktk. Hurma ve kuru meyveler sahurun hem iftarn vazgeçilmezi olarak bilinmektedir. Hurmalardaysa vatandalar genelde Medine ve Kudüs hurmasn tercih ediyor dedi.

VATANDALARIMIZ SURçNDEK ESNAFLARDAN ALIVERN YAPSIN

yerlerinde kuru gdalar da sattklarn ifade eden Yalaz, Kuru gdalardan pirinç, bulgur ve mercimek gibi ürünleri de bulunduruyoruz. Ayrca kuru üzüm çeitlerini de getirdik. Siyah üzümün yannda kays çeitlerini de getirdik ve lokum çeitleri de tezgahlarmzda bulunuyor. Allahn izniyle Ramazan ayna hazrz. Vatandalarmz gelsinler Suriçindeki esnaflardan alveriini yapsn diye konutu.

Ana Sayfaya Git