Diyarbakır’da Leyla Zana’ya büyük ilgi

Diyarbakır Sur İlçesinde halk buluşmasına katılan Leyla Zana, kitle tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Haberler 23.03.2024 - 14:12 Son Güncelleme : 23.03.2024 - 14:12

Diyarbakır Surda Leyla Zanaya Sevgi Seli. Leyla Zana, yerel seçimlere 10 günden az bir zaman kala Diyarbakırda saha çalışmalarına katıldı.

Uzun süredir siyaset sahnesinden uzak duran Leyla Zana, yerel seçimlere 10 günden az bir zaman kala Diyarbakırda saha çalışmalarına katıldı. Hazro ve Hani ilçelerinin ardından Zana, Diyarbakır Surda halk buluşmasına katıldı.

ZILGITLAR EŞLİĞİNDE HALAYLAR çEKTİ

Diyarbakırın Sur ilçesi Bağıvar Mahallesinde halk buluşmasına katılan Leyla Zana, yoğun bir kitle tarafından coşkuyla karşılandı. Bağıvardaki DEM Parti seçim bürosunda akşam saatlerinde toplanan kitle Leyla Zananın gelişi öncesi zılgıtlar eşliğinde halaylar çekti.

Leyla Zananın alana gelişi ile kitlenin coşkusu doruğa ulaşırken, kadınlar, çocuklar ve gençlerin ağırlıkta olduğu kitle Zananın konuşmasını ilgiyle dinledi. Konuşmasında kendimize oy veriyoruz vurgusunu öne çıkaran Zana, Bizim yüreğimizden, vicdanımızdan başka bir şeyimiz yok dedi.

Zana, tüm gün seçim çalışmaları sürdürdüğünü dile getirerek, Bizim derdimiz sadece seçim değildir. Bizlerin yaşadıklarını gençlerimiz yaşamasın diyedir. Özgür, adaletli bir gelecek için derdimiz var. Kadınların eşit, özgür yaşadığı bir gelecek derdimiz var dedi.

Zana, son olarak partisine, iradesine sahip çıkmaya çağırdı. Yapılan konuşmalar ardından çalınan müziklerle halaya duruldu.

HABER MERKEZ

Ana Sayfaya Git