Diyarbakır'da muharrem ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi

Vali Münir Karaloğlu: "Kerbela'da yaşanan büyük acı hiç dinmeyecek, içimizdeki acı büyüyerek devam edecek"

Haberler 20.08.2021 - 05:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valiliince muharrem ay dolaysyla iftar program düzenlendi.

Merkez Balar ilçesindeki Pir Sultan Abdal Kültür Dernei ve Cem Evi Diyarbakr ubesinde düzenlenen programda konuan Vali Münir Karalolu, ehlibeyte olan sevgilerinin ve Hazreti Hasan ile Hazreti Hüseyine olan muhabbetlerinin artarak kyamete kadar devam edeceini, bunun inançlarnn geri olduunu söyledi.

Kerbelada yaanan büyük ac hiç dinmeyecek, içimizdeki ac büyüyerek devam edecek. ifadesini kullanan Karalolu, öyle konutu:

FTAR PROGRAMI

Kerbelada yaanan o büyük ac ehitlerin ah- Hazreti Hüseyinin vermi olduu büyük mücadelenin bugün de baktmzda biz yaayan Müslümanlar olarak elbette ki alacamz dersler var. Hazreti Hüseyinin Kerbeladaki duruu her birimiz için örneklik tekil etmeli. Zulme ve adaletsizlie kar, verilen sözlerin tutulmamasna ramen verdii sözü sonuna kadar tutmaya kar Hazreti Hüseyinin göstermi olduu tavr kyamete kadar hepimiz için insanlk, Müslümanlar için elbette ki örnek olmal.

Kerbelada yaanan ac ve matemin hiç bitmemesi ve devam etmesi gerektiini ama Kerbelann muhasebesinin de yaplp oradan dersler de çkarmalar gerektiini vurgulayan Karalolu, öyle devam etti:

KERBELA HAYATI

Kerbeladan almamz gereken dersleri tam olarak alamazsak maalesef yeni Kerbelalar yaanyor. Kerbelada Hazreti Hüseyini ve 72 evladn, ehlibeyti ehit edenler o zihniyet hala yayor maalesef. Baka yerde baka ekilde tezahür ediyor. Belki din gölgesi altnda, inanç kisvesi altnda yine cinayet ilemeye devam ediyor. Onun için Kerbelay bir tarafyla bir matem, içimizde dinmeyen bir sz ama bir taraftan da mutlaka muhasebesini yaptmz, ders çkardmz önemli bir olay olarak anmamz lazm.

l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr ve Pir Sultan Abdal Kültür Dernei ve Cem Evi Diyarbakr ubesi Bakan Aydn Atl da birer konuma yapt.

Programa, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, l Emniyet Müdürü Hüseyin Akn, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git