Diyarbakır'da PKK operasyonu: DBP eş başkanları tutuklandı

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden, eski DBP eş genel başkanları Mehmet Arslan ve Gülcihan Şimşek'in de aralarında bulunduğu 12'si tutuklandı.

Haberler 24.05.2020 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, PKK/KCK içinde faaliyet yürüttüklerine dair bilgi elde edilen ve haklarnda tank beyanlar bulunan, DBP ile örgüte müzahir kurum ve kurulularca organize edilen yasa d yürüyü, oturma eylemi, kayyum protestosu, basn açklamas, örgüt cenazesi ve taziyesi ile PKKya yönelik operasyonlar protesto, açlk grevi, PKK eleba Abdullah Öcalana sözde uygulanan tecridi protesto eylemlerine katlanlara yönelik balatlan soruturma sürüyor.

l Emniyet Müdürlüü ekiplerince önceki gün adreslerine düzenlenen operasyonda gözaltna alnan, aralarnda eski DBP e genel bakanlar Arslan ve imek ile eski HDP Milletvekili Ayla Akat Atann da bulunduu 18 kii emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

Savclktaki sorgularnn ardndan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine çkarlan Arslan ve imekin de bulunduu 12 üpheli silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutukland, Ata ve 5 üpheli ise adli kontrol hükümlerince serbest brakld.

üphelilerin ev ve i yerlerinde yaplan aramada cep telefonlar, tabletler, çok sayda toplatma karar bulunan kitap ve dergi, ajandalar, SIM kart, hard disk, flash bellek, dizüstü bilgisayar, örgütsel içerikli tablo, hafza kart, CD, örgütsel içerikli kartpostal, örgütsel doküman ve video kasetler ele geçirilmiti.

Ana Sayfaya Git