Diyarbakır'da PKK'nın 4 sığınağı imha edildi

İl Jandarma Komutanlığınca, Hani, Lice ve Çermik ilçeleri kırsalındaki PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi.

Haberler 21.08.2017 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Jandarma Komutanlnca, Hani, Lice ve çermik ilçeleri krsalndaki PKKl teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, patlayc yüklü araçlarn bulunmas, ibirlikçilerinin yakalanmas, terör örgütünce kullanlan snak ve barnaklar tespit edilerek içerisindeki silah ve mühimmatn muhafaza altna alnmas, narkoterörle mücadele kapsamndaki uyuturucunun bulunmas amacyla 18 Austos saat 21.00den itibaren istihbarata dayal Bayrak-58 ehit Jandarma Binba Ümit çelik operasyonu balatld.

PKKnn snaklar bulundu

Operasyonda, çermik ilçesi Aaeyhler krsal mahallesi snrlar içerisinde, dün tespit edilen 4 snakta, 7 antipersonel roketatar mühimmat ve sevk fiei, 3 antitank roketatar mühimmat ve sevk fiei, 405 muhtelif uzun namlulu silah fiei, 22 dolu tüp, 2 bin 260 pil, 35 muhtelif kitap, çok miktarda giyim ve yaam malzemesi ele geçirildi.

Ayrca ayn operasyon kapsamnda dün Hani ilçesi Krm köyü Kel Tepe mevkisinde bir grup teröristle yaanan temas sonucu, bir terörist, M16 piyade tüfei, bu tüfei ait 5 arjörü, 148 fiek ile 2 el bombasyla birlikte etkisiz hale getirilmiti.

- 14 bin kök Hint keneviri

Narkoterörle mücadele kapsamnda, Lice ilçesi Daralan krsal mahallesi snrlar içerisindeki 3 bin 500 metrekarelik alan içerisinde 14 bin 650 kök Hint keneviri ve 61 kilo 160 gram esrar ele geçirildi.

Olayla ilgili 2 üpheli gözaltna alnrken bir üphelinin yakalanmas için çalma balatld.

Operasyonda ele geçirilen yaam ve giyim malzemeleri ile Hint keneviri, savcln talimatyla olay yerinde imha edildi, silah, mühimmat, örgütsel doküman ve uyuturucu ise muhafaza altna alnd.

Ana Sayfaya Git