Diyarbakır’da renkli görüntüler

Görenler şaşırdı, gelin damat bisikletlerle konvoy yaptı

Haberler 13.09.2021 - 06:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl bisiklet tutkunlar Ali ve Kübra, düün konvoyunu, hayatlarndan bir parça haline gelen bisiklete binip Diyarbakr turu atarak gerçekletirdi. Zlgtlarla renkli görüntülerin yer ald konvoyu görenler ard. Kayapnar ilçesinde bulunan Kent Meydannda bir araya gelen konvoy, burada bisikletlerine atlayarak ehir turu gerçekletirdi. Zlgtlarla gördükleri karsnda aknlklarn gizleyemeyen vatandalar da cep telefonlarna sarlarak bu anlar ölümsüzletirdi. Dünya evine girdii ei Kübra ile bir örenci sayesinde tantklarn söyleyen öretmenler, çok mutlu olduklarn kaydetti.

RENKL GÖRÜNTÜLER

Aliolu, Bizim serüvenimiz 2 yl öncesine dayanyor. 2 yl önce kulüp olarak yapm olduumuz faaliyette özel çocuklarla çalma yapyorduk, bu çalmalar neticesinde birçok kiinin dikkatini çektik. Bunlardan biride eimin örencilerinden birinin velisinin bizimle çalma isteiyle balad. Eimle görüerek, bizimle eitimler almasn ve çocuunun sosyalleip aktif bir ekilde toplumda yer almasn istedi. Özel gereksinimli bireydi biz bunu önemsiyorduk. Bu anlamda eim iletiime geçti ilk etapta, ne ve nasl yapabiliriz çalmalar diye düünürken diyaloumuz geliti. Derken örencisine model olabilmek için kendi de bisiklet eitimi ald, eitim sonras doa yürüyülerimize katld ve aramzdaki etkileim artt. Süreç içerisinde evlilik karar aldk, bu karar sonras bizde konvoy yapmay planladk, ama bu konvoyu bisikletli konvoy olmasn istedik. Neden bisikletli konvoy yapmak istedik, hem kulübümüze uygun hareket etmek hem de son zamanlarda sklkla yaanan bisiklet kazalar ve sonucunda ölümle sonuçlanmas bizi rahatsz ediyordu. Günlük yaamda kadn, çocuk ve özel gereksinimli çocuklar demeden herkesi bisiklete tevik etmek istiyorduk. Bu turla insanlar özendirmek ve ayn zamanda ehrin tantmn da yapmak istedik. ehrin bir ucundan dier ucuna kadar gidip insanlarn gelinlikle de olsa günlük yaamda bisikletin kullana bileceini göstermekti. Bu anlamda arkadalarmzla bir araya geldik, pandemi sürecinde olduumuz için çok youn katlm istemedi, snrl sayda bir say belirledik, bu sayla da turumuzu yapp ehrin tantmna katk sunmak istedik. Diyarbakrda bu 4. konvoy oluyor, daha önce bu kadar heyecanl deildim, çünkü hayatm birletirdiim hayat arkadamla birlikte bugün öncülük yapacaz, daha önce organizasyonun bir parçasydk, bugün ba katlmc olarak yer alacaz dedi.

Özel Eitim Öretmeni Kübra Yavuz ise bisikletin hayatlarnda çok fazla yer aldn, evlendikleri gün bisiklet konvoyu yapma amaçlarnn bisikletli ölümlere dikkat çekmek ve bisikleti çok sevdiklerini göstermek için arkadalaryla mutlu gününü anlaml olmasn istediini kaydetti.

Ana Sayfaya Git