Diyarbakır'da rögar kapağı hırsızlarına engel olunamıyor

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi'nde bulunan Memur-Sen TOKİ'lerde rögar kapaklarının çalınması site sakinlerinin mağduriyetine yol açarken site sakinleri, yetkililerin çözüm bulmasını istiyor.

Haberler 29.10.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen TOK sakinleri adna konuan Diyarbakr Memur-Sen TOK Konutlar Yönetim Müdürü Mehmet Faik Abdulhadiolu, çalnan rögar kapaklar nedeniyle site sakinlerinin yaad skntlar dile getirdi.

Yaanan skntlar anlatan Abdulhadiolu, Memur-Sen TOK yerlekesinde bulunan sitelerimizin alanlar içerisinde yamur oluklarnn zgaralar hrszlar tarafndan çalnm durumdadr. Ve bu zgarasz yamur oluklar araç ve yaya bakmnda büyük tehlike oluturmaktadr. dedi.

MÜRACAATLARIMIZ KARILIK BULMADI

Yetkililere defalarca müracaatta bulunduunu ama herhangi bir cevap alamadn belirten Abdulhadiolu, Yönetim olarak, su oluklar kapaklarnn taklmasndan sorumlu olan DSK ve Belediyeyeye, geçen haziran aynda ilk müracaatmz yapmtk. Fakat yaptmz bavuruyla ilgili herhangi bir icraat yaplmad. ifadelerini kuland.

HIRSIZLARIN RÖGAR KAPAKLARINI SATTIKLARI HURDACILARA MÜDAHALE EDLMES GEREKR

çalnan rögar kapaklarndan hurdaclar sorumlu tutan Abdulhadiolu, Hrszlarn önüne geçilemiyorsa çare olarak hrszlarn çaldklar zgaralar sattklar hurdaclara müdahale edilmesi gerekir. Eer hurdaclar hrszlarn çald rögar kapaklarn satn almazsa hrszlar da bunlar satacak bir yer bulamayacaklar için rögar kapaklarn çalmak zahmetine katlanmayacaklardr. eklinde konutu.

Son olarak site sakinlerinin skntlarn dile getiren Abdulhadiolu, Bizim amacmz site sakinlerine huzurlu bir ortam salamaktr. Yetkililerden bu skntlarn giderilmesini bekliyoruz. Site içerisinde, su oluklarnn kapaklar olmad için araç sahiplerinin lastikleri patlyor, araçlar hasar görüyor. Kimi engeli vatandalarmz da çukurlara dütüünü söyleyip bizlere ikyete bulunuyorlar. Bizlere gelen ikayetler bu yönde. Biz de gerekli mercilere durumu ilettik. Fakat herhangi bir olumlu cevap alamadk. nallah bu sorunumuz bir an önce çözülür. ifadelerini kulland.

Öte yandan kentteki dier TOK konutlarna ait rögar kapaklarnn da hrszlar tarafndan çalnd belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git