Diyarbakır'da şifa buldu

İstanbul’da yaşayan ve aslen İzmirli olan kimya mühendisi Reşat Altunay (63), doğuştan kalp kası kalınlaşması ve büyümesi nedeniyle, 14 yıl gördüğü tedavinin ardından, geldiği Diyarbakır'da şifa buldu. Reşat Altunay, yaptığı araştırmalar üzerine geldiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'nde, Prof. Dr. Hakkı Şimşek'in uyguladığı anjiyografik yöntemle sağlığına kavuştu.

Haberler 16.06.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aslen zmirli olan ve stanbulda yaayan 63 yandaki kimya mühendisi Reat Altunay, 2007 ylnda nefes darl ikayetiyle hastaneye gitti. Yaplan tetkiklerde, Altunayda doutan kalp kas kalnlamas ve büyümesi olduu tespit edildi. Reat Altunay, konulan tehisin ardndan yaantsna bu ekilde devam etti. Altunay, 2015 ylnda ise stanbulda bir kardiyolog tarafndan önerilen ilaçlarla, tedavisini sürdürdü.

14 YIL SONRA SALIINA KAVUTU

Bir süre ilaçla tedavisini sürdüren Altunay, daha sonra sosyal medya ve internet üzerinden aratrma yaparak, Diyarbakr Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde görevli Kardiyolog Prof. Dr. Hakk imeke ulat. Prof. Dr. imeke raporlarn gönderen Altunay, geçen perembe günü Diyarbakra geldi. Altunay, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde Prof. Dr. imekle görütü. Yaplan görümeden bir gün sonra, Prof. Dr. imekin anjiyografik yöntemle müdahale ettii Altunay, salna kavutu. Altunay, açk ameliyata gerek kalmadan, anjiografik yöntemle 14 yl sonra salna kavumann mutluluunu yaad.

NALLAH 20-30 YAINDAK REAT OLACAIM

Tedavi süreci ve duygularn dile getiren Altunay, laç tedavisi 6 sene sürdü. Ancak ilaç tedavisinin bittii noktaya geldik. Eforum dütü. Hastalktaki temel nihai sonuç, efor dümesi. Kprdayamayacak hale geliyorsunuz. Probleme çare aramak için Prof. Dr. imekin haberine rastladm. Ona ulamam 3 yl sürdü. Hocann peinden kotukça, hastalarla samimi diyalog kurduunu gördüm. Prof. Dr. imek beni tedavi etti. çok iyiyim. Ama ameliyatn nihai sonuçlar, minimum 3 ay sonra çkacaktr. u an bir rahatlamam var. Hemen ortaya çkan baz sonuçlarm oldu. Zamana yaylan bir tedavi. Bir sene sonra inallah 20-30 yandaki Reat haline dönmü olacam dedi.

90 MLMETRE CVARINDAK GRADYENTLER 30LU DEERLERE DÜTÜ

Kardiyolog Prof. Dr. Hakk imek ise, hastada doutan kalp kas kalnlamas olduunu ve 14 yldr bunun medikal tedavisini aldn dile getirdi. imek, Medikal tedavi ile rahatlam ama bu tam bir rahatlamaya neden olmam. Anjiyografik yöntemle, kalnlam ve kann kalpten çkmasna engel olan damar tespit edip, alkol vererek, çürüterek, kaslmay yok ederek, kann kalpten çkmasna engel olan bölgenin canlln yok ederek, kalbin önündeki darl ortadan kaldryoruz. Bu ekilde hastann kalbi, büyük ölçüde rahatlyor. Kan pompalarken, büyük bir dirence kar deil de, normal damarn basncna göre kan pompalar. lemimiz baarl geçti. Kalbin, hedeflediimiz bölgesini besleyen damarn olduu yerde, bir darlk saptadk. Yüzde 70-80 civarnda. O darla da açtk bir stent koyduk. Asl amacmz olan ilemi, baarl bir ekilde tamamladk. Hastamzda büyük bir düzelme oldu. 90 milimetre civarnda olan gradiyentler, 30lu deerlere dütü. Bu düüü bir hafta sonra daha çok gözlemleyeceiz diye konutu.

HASTALARIN BAKA EHRLERE GTMESNE GEREK YOK

Prof. Dr. imek, bu tür tedavilerin, bölgede ve kentte rahatlkla yaplabileceini ifade etti. Prof. Dr. imek, öyle dedi:

Kardiyoloji alannda yaplmayan ilem, burada yok diyebilirim. Dolaysyla hastalarmzn büyükehirlere gidip, gereksiz yere kt imkanlarn oralarda harcamalarna gerek yok. Burada biz kardiyolojik alanda üst düzey ilemler yapyoruz. Kalp kapak deiimi, beyin, bacak, böbrek ve barsaklara giden damarlara, müdahale yaplyor. Beyine giden ah damarlar da açlabiliyor. Kalp delikleri rahatlkla kapatlabiliyor. Merkezimizde, kardiyoloji alannda yaplmayan ilem yok diyebilirim. Hastalarmzn baka ehirlere gitmesine gerek yok

Ana Sayfaya Git