Diyarbakır’da şimşekler geceyi aydınlattı

Diyarbakır’da gece etkili olan gök gürültülü sağanak kenti saatlerce etkisi altına aldı. Yağışla birlikte çakan şimşekler geceyi gündüz gibi aydınlattı. Gökyüzünde şimşeklerin adeta dans ettiği anlarda muhteşem görüntüler ortaya çıktı.

Haberler 01.11.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda önceki gece balayan ve sabah saatlerine kadar devam eden gök gürütülü saanak hayat olumsuz etkiledi. Zaman zaman yaan doluyla birlikte yollarda su birikintileri olutu, trafikte aksamalar oldu. Araçlarn güçlükle ilerledii anlarda, trakfik ekipleri olas kazalarn önüne geçebilmek için youn çaba sarfetti.

30 KLOGRAM YAI

Meteoroloji verilerine göre, Diyarbakr ve çevresinde son 24 saatte metrekareye yaklak 30 kilogram ya dütü. Yetkililer, yalarn birkaç gün daha devam edeceini belirtti. Büyükehir Belediyesi tfaiye ekipleri, oluan su birikintilerine müdahale etti. Köprü altlarnda oluan su birikintilerinin içinde kalan 3 araç ekiplerin yardmyla bulunduklar yerden çkarld. Saanan saatlerce etkili olduu Diyarbakrda çakan imekler geceyi gündüz gibi aydnlatt.

çFTçLER MUTLU

Uzun zamandr yaanan kuraklk sonras yaan yamur çiftçilerin de umudu oldu. Diyarbakr Ziraat Odas yetkilileri, Uzun bir süredir beklediimiz yamur yad. çünkü kuru olan arazilere tohum atlamyordu. Bu yamurlar adeta ilaç gibi geldi. Yetersiz ama en azndan tohumun atlmas için önemli. Beklentimiz yamurlarn bundan sonrada devam etmesi dedi.

Ana Sayfaya Git