Diyarbakır'da sokakta mendil satan çocuklar 'Şirin Baba' kafede eğlendi

Diyarbakır'da 20 gün önce açtığı kafenin ismini, 'Şirin Baba' koyan işletmeci Berat Kelekçier, sokakta mendil ve benzeri ihtiyaç malzemelerini satan çocuklara özel eğlence düzenledi. Gönüllülerin de destek verdiği etkinlikte kırtasiye malzemeleri hediye edilen çocuklar, müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Haberler 01.10.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 20 gün önce açt kafenin ismini, irin Baba koyan iletmeci Berat Kelekçier, sokakta mendil ve benzeri ihtiyaç malzemelerini satan çocuklara özel elence düzenledi. Gönüllülerin de destek verdii etkinlikte krtasiye malzemeleri hediye edilen çocuklar, müzik eliinde doyasya elendi.

-Merkez Yeniehir ilçesinde 20 gün önce bir kafe açan Berat Kelekçier isimli iletmeci kafeye irin Baba adn koydu. Sokak çocuklar ve çalan içi çocuklar için projeler yapan Kelekçier, maddi imkan olmayan çocuklar için sosyal medya üzerinden kampanya balatt. Youn bir ilgi gören kampanya üzerine Kelekçier, kafe içerisinde duvarlara çocuklarn ilgisini çekecek karikatürler çizdirdi. çocuklar için düzenlenen kampanyada toplanan malzemelerin bugün ulatrlmas üzerine ise Kelekçier, sokak sokak, cadde cadde gezerek çalan çocuklar toplad. Kafeye getirilen çocuklara yiyecek ve içecek ikram edildikten sonra krtasiye malzemeleri hediye edildi. çocuklar daha sonra müzik eliinde doyasya elendi.

SOKAK çOCUKLARINA MORAL GÜNÜ

Sokakta zorla çaltrlan, ya da istekleri dnda çalmak zorunda kalan çocuklarn sosyal yaama adaptasyonuna destek olmay hedeflediini belirten Kelekçier, Klk kyafet ve oyuncaklar çocuklar için biriktirdik. Sosyal medya üzerinden youn bir ilgi gördük. stanbul, Ankara,zmir ve Mersinden de malzemeler geldi. Onlar bugün ihtiyac olan çocuklar için teslim edeceiz. Burada 15 veya 20 günde bir sokakta çocuk içiler için enlik düzenliyoruz. Yemek ve müzik organizasyonu yapyoruz. Onlara moral günleri düzenliyoruz. enlikleri düzenlediimiz günlerde ise sabah 09.00 ile akam 18.00 aras kafeyi tamamyla kapatyoruz. çocuklara brakyoruz. Gönüllü olanlar da onlara kek, pasta ve kurabiye getirerek çocuklarla paylayorlar dedi. Kafede elenen çocuklar ise buray çok sevdiklerini ve iyi zaman geçirdiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git