Diyarbakır'da tasarımıyla dikkat çeken kütüphane

Diyarbakır'da Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Diyarbakır ÖNDER İmam Hatipliler Derneği okul içerisinde ücretsiz kitap kafe açtı.

Haberler 30.11.2020 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde bulunan ehit Halit Gülser Kz Anadolu mam Hatip Lisesi ile Diyarbakr Önder mam Hatipliler Dernei tarafndan i birliiyle açlan kütüphane Kitabn al, çayn iç sloganyla örencilerin hizmetine sunuldu.

Daha önce kütüphanenin kantin olarak hizmet verildiini belirten ehit Halit Gülser Kz Anadolu mam Hatip Lisesi Müdürü Zekeriya Erdem, kütüphanede 5 ile 7 bin arasnda kitabn bulunduunu söyledi.

Erdem, Geçen yl buras Metropol mam Hatip Ortaokulunun kantin ilevini görüyordu. Bu sene Metropol mam Hatip Ortaokulunun çkmasyla buras bo kald. Bizde bu alan Diyarbakr ÖNDERle beraber buray kitap kafeye çevirdik. 3 aylk çalmamz neticesinde kütüphanemizi bitirdik. Kütüphanemizde u an 5 ile 7 bin arasnda kitap bulunuyor. Kitap saysn artrmakla ilgili çalmalarmz devam ediyor. dedi.

KTABINI AL, çAYINI ç SLOGANIYLA HAREKET EDEREK FARKLI ETKNLKLERN YAPILMASINI PLANLIYORUZ

Covid-19 salgnndan dolay kütüphanenin durgunluuna deinen Erdem, Pandemiden dolay okullar kapand ve örencilerimiz gelmedikleri için kütüphanemiz, imdilik biraz durgun. Allahn izniyle örencilerimiz geldii vakit kütüphanemizde çok güzel çalmalar devam edecektir. Belki de Diyarbakrda örnek tekil edecek bir kütüphane konumunda olacaktr. Bizler okul olarak kütüphanemizde Kitabn al, çayn iç sloganyla hareket ederek burada farkl etkinliklerin yaplmasn planlyoruz. Buna yönelik alt yap da hazrland. Kütüphanemizi daha da güzel yerlere getirmeyi düünüyoruz. ifadelerini kulland.

Donanml kütüphane açmann amacna deinen Erdem, Bilindii üzere güç nispetinde olan bilgi tek bana yetersizdir, eitimin de olmas lazmdr. nsanlara kiilik, ahlak, karakter ve manevi geliim kazandrlmas gerekir. Bizim de amacmz bu dorultuda olacaktr. Okullar kapanmadan önce buray gören örencilerimiz böyle bir ortamn oluturulmasna çok sevindiler. Burann oluturulmas aamasnda bizlere destek veren Diyarbakr mam Hatipliler Dernei nede ayrca teekkürlerimi sunuyorum. Türkiyenin tüm okullarnda böyle güzel bir çalmann yaplmasn isteriz. eklinde konutu.

SALGINDAN DOLAYI EVLERE KTAP STEYEN ÖRENCLERMZE PAKET KTAP SERVS BALATTIK

Erdem, Pandemi sürecinde imkanlar ölçüsünde kitap isteyen örencilerimiz için evlere paket servisi yapmaya baladn dile getiren Erdem, Burada sunulan hizmetler karlnda örencilerimizden herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Kitab evine götüren örencimize belli bir süre veriyoruz. Örenci, buraya gelerek çayn veya kahvesini içerek burada istedii kitab okuyabilir ve bunun içinde imkanlarmz uygundur. Pandemi bittikten sonra buray 24 saat açk bulundurmay hedefliyoruz. imdilik mesai saatleri içerisinde açk kalacaktr. dedi.

Ana Sayfaya Git