Diyarbakır'da termometreler 45 dereceyi gösterdi

Diyarbakır'da kurban bayramının üçüncü gününde termometreler 45 dereceyi gösterdi. Aşırı sıcaklar nedeniyle tarihi mekanlar boşalırken, adeta hayalet şehri andıran kentte hayat durma noktasına geldi. Sıcaklardan bunalan çocuklar ise anne ve babalarının kontrolünde Anzele Parkının serin sularında serinlemeye çalıştı.

Haberler 15.08.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda etkisini artran kavurucu scaklar günlük yaam olumsuz etkilerken, Kurban Bayramnn üçüncü gününde öle saatlerinden sonra kent genelinde termometreler 45 dereceyi gösterdi.

Scaktan bunalan vatandalar gölgeliklere akn ederek serinlemeye çalrken, çocuklar ise anne ve babalarnn kontrolünde Sur ilçesinde bulunan Anzele Parknn içerisindeki süs havuzunda serinlemenin keyfini çkard.

Tarihi mekanlar bo kald

Kentin tarihi mekanlarndan Tarihi On Gözlü Köprüde ise ar scaklardan dolay az sayda vatandan olduu gözlemlenirken, zmirden Diyarbakra bayram tatili için için gelen Orhan Bayram, Diyarbakrn scak olduunu fakat bu güzel mekanlar görünce scakln pek etkili olmadn söyledi.

Uzmanlar uyard

Ar scaklarn insan üzerinde büyük bir salk problemine neden olduunu belirten uzmanlar, özellikle günein etkili olduu saat 11.00 ile 16.00 arasnda scaklk nedeniyle ar ve hzl biçimde sv kayb oluturduunu bu nedenle tansiyon ve eker hastas vatandalar ile çocuklarn çok fazla darda bulunmamalarn önerdiklerini söyledi.

Vatandalar ise kavurucu scaklardan dolay dar çkmadklar için ehir adeta hayalet bir kenti anmsatt

Ana Sayfaya Git