Diyarbakır'da vakalar artarken, uyarılar dikkate alınmıyor

DİYARBAKIR, koronavirüs vakalarının en yoğun olduğu 5 kent arasında bulunurken, yaklayaşan Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin yaşandığı çarşı ve pazarlarda, maske ile sosyal mesafe kuralına uyulmaması dikkat çekti.

Haberler 29.07.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, koronavirüs vakalarnn en fazla görüldüü 5 kent arasnda yer alyor. Bayram hareketliliinin balad kentte görevliler, denetimlerini sklatrrken, vatandalar ise maske ve sosyal mesafe kurallarna uymuyor. Kimi duyarl vatandalar bayramda aile ziyaretlerine scak bakmadn, hatta kurbanlarn pandemi sonras da kesilip datlabileceini kaydetti.

UYARILARI DKKATE ALAN YOK

Ernur Karabulut (18), bu bayramn farkl olacan belirterek, Tabii ki de eski tat olmuyor hiçbir zaman. Tedbirleri elden kaçrmamamz gerekiyor. çantamzda alkol bulunmas gerekiyor, el dezenfektan. Maskemizin takl olmas gerekiyor. Dar çksak bile elimizdeki tedbirleri kaçrmazsak bir sorun çkacan düünmüyorum. Bence aile ziyaretlerini kstlamamz gerekiyor dedi.

Bilal Alantar (36) ise nanç olarak Kurban Bayram ancak hayvanlarn bayramdan sonra da güzel bir ekilde kesilip sakin, denetimli bir ekilde datlmalar daha uygun olabilir diye düünüyorum. Dier illere nazaran bu kadar vaka görülmesinin nedeni, halk olarak esneiz bu konuda, ciddiye almyoruz demek ki eklinde konutu.

Yahya Eksik de önlem alarak bayram kutlayacaklarn ifade ederek, Mecbur önlem alcaz. çünkü bu hastalk Diyarbakrda youn durumda. Bayramn da tad yok. Allah sonumuzu hayretsin diye konutu.

Ana Sayfaya Git