Diyarbakır'da vatandaştan hain saldırıya tepki

Diyarbakırlılar, Bağlar ilçesinde, düzenlenen bombalı saldırıya lanet getirip; "Yeter artık. Kimin nam-ı hesabına çalışıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Haberler 05.11.2016 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde PKKllarca düzenlenen saldry vatanda knad. Merkez Balar ilçesinde sabah Aydn Arslan Bulvarnda çevik Kuvvet ube Müdürlüü binasna yakn bir noktada, örgüt üyelerince bomba yüklü aracn infilak ettirilmesi sonucu 2 polis ehit oldu, 6 kii hayatn kaybetti, 100ü akn kii de yaraland.

Olay bölgesinde hasar az olan esnaf, kendi imkanyla i yerini onarrken, hasar ar olanlar ise tespit çalmasn bekliyor. Evlerinin duvarlar yklan baz aileler, evlerinden çkarttklar eyalarn araçlara yükleyerek yaknlarnn evlerine tad. Öte yandan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine bal ekipler, patlamann olduu yerde temizlik yapyor.

Korkunç Bir Manzarayd

Patlamada ev ve i yerleri zarar gören vatandalar, PKKya tepki gösterdi.

Esnaf Ayetullah Tekin, içisinin kendisini telefonla aradn ve patlamadan dolay dükkann zarar gördüünü söylediini belirtti.

yerine geldiinde vahim bir görüntü ile karlatn dile getiren Tekin, Korkunç bir manzarayd, herkes oktayd. Ben de yarallara yardmc olmaya çaltm. Bir kadn molozlarn arasndan çkardk. dedi.

PKKl teröristlerin sürekli sivilleri hedef aldna iaret eden Tekin, öyle konutu:

Allahn, peygamberlerin, meleklerin, bu mazlum ve mustazaf halkn laneti üzerlerine olsun. Ben, doma büyüme Diyarbakrlym, Kürt olu Kürtüm ve Müslümanm. Patlamadan önce de sürekli biz madur oluyorduk bugün de ayn ey geldi bamza. Sadece biz Kürtler zarar görüyoruz.

YETER ARTIK, MLLETN CANINA YETT

eyhmus Emsen ise sabah saatlerinde kardelerini okula braktktan sonra i yerine geldiini ifade etti.

yerindeki eyalar dar çkarmaya çalt esnada patlamann olduunu aktaran Emsen, unlar söyledi:

Bunlar sadece halka zarar veriyor. Yeter artk, milletin canna yetti. nsanlar perian oldu. Bugün Cuma sabah ne güzel herkes besmele ile i yerini açyor. Bunlar yanltr ki zaten kaybetmiler, böyle yaparak daha fazla kaybederler.

Gani z de patlamada dükkanndaki eyalarn zarar gördüünü dile getirdi. yerindeki eyalarn kullanlamaz hale geldiini anlatan z, Buradaki tüm vatandalar madur oldu. Bu maduriyetin giderilmesini istiyoruz. dedi.

YAZIK DEL M BU NSANLARA?

PKKl teröristlerin saldrs sonucu baz yaknlarnn Surdaki evlerinin ykldna iaret eden Kenan Gülcanolu, bugünkü saldrdan dolay tekrar madur olduklarn vurgulad.

yerinin de tahrip olduunu bildiren Gülcanolu, PKKl teröristlerin esnafn i yerlerinin kepenklerini kapatmaya zorlad dönemlerde madur olduklarn anmsatt. Gülcanolu, Bu milletin ne günah var? Zaten millet Surdan kaçp buraya geldi, imdi de buras ykld. Bunun bedelini kim ödeyecek? Yazk deil mi bu insanlara? Bunun sonu ne olacak? dedi.

Üniversite örencisi Masum Akkurak da patlama srasnda evde olduunu, krlan camlarn isabet etmesi sonucu kardeinin yaralandn söyledi.

Evlerinin de büyük hasar olduunu belirten Akkurak, gidecek kimseleri olmad için sokakta kaldklarn kaydetti.

Öte yandan, Dicle Üniversitesi Hastanesine gelen yaral yaknlarndan bazlar sinir krizi geçirdi.

Ana Sayfaya Git