Diyarbakır'da "Yarınlarımız Sağlıklı Olsun Projesi"

​ Diyarbakır'da "Yarınlarımız Sağlıklı Olsun Projesi" kapsamında dezavantajlı kadın ve gençler tarafından hazırlanan resim ve ebru sergisinin açılışı yapıldı.

Haberler 03.10.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kalknma Bakanlnn Sosyal Destek Program (SODES) kapsamnda desteklenen, Valilik koordinasyonunda l Salk Müdürlüü tarafndan yürütülen proje ile merkez Balar ve Sur ilçesinde dezavantajl 2 bin 111 kadn ve liseli gence ulald. çkale Müzesi Saint George Kilisesinde serginin açl dolaysyla düzenlenen törende konuan l Salk Müdürü Dr. Sait Avar, projede emei geçenlere teekkür etti.

RESM VE EBRU SERGS

Bu tür projelerle dezavantajl gruplarda salk okur yazarl konusunda gelime salamak istediklerini ifade eden Avar, Toplumumuzda salk okur yazarlnda eksikliklerimiz var. Bakasnn ilacn kullanmaya çalyoruz. Bu proje ve eitim faaliyetlerimizle salk bilinci oluturma, özellikle salkl yaam konusunda salkl yalanmayla ilgili olarak halkmzda farkndalk oluturmaya çaltk. dedi.

Proje koordinatörü Dr. Fatma Özdemir de, bir yl önce balayan proje ile Sur ve Balar ilçesinde yaayan dezavantajl kadnlar ve lise çandaki gençlerle çalma yaptklarn söyledi. Projenin bütçesinin 200 bin lira olduunu dile getiren Özdemir, unlar kaydetti:

KADIN VE çEVRE SALII

Gençlerimize ve kadnlarmza baz eitimler verdik. Bu dorultuda ergen, kadn ve çevre sal konularnda bu kiilere yaadklar çevreyle ilgili bilgiler verdik. Projemizle toplumun salk düzeyini yükseltmek istedik. Kadnlara kanser taramalar hakknda bilgi verdik. Kanserden korunma yollarn anlattk. Surda 200 kadna ulatk. Bin 200 örenciye eitim verdik.Yüz yüze eitimler verdik. 120 kiilik spor kurslar düzenledik. Kurslarmz hala devam etmekte. Sanatsal faaliyetler yaptk. Ahap boyama, resim ve ebru kurslar verdik. Proje kapsamnda 50 kiiye yönelik çanakkale ve stanbul gezisi düzenledik. 65 kiiyle Eil ilçemize geziye gittik. 100 kadnmz sinemayla buluturduk.

Özdemir, proje kapsamnda çalmalarn devam edeceini de aktard. Konumalarn ardndan serginin açl yapld. Açla Vali Yardmcs Hasan Gökpnar, kamu kurumlarnn temsilcileri, proje kapsamnda eitim alan kadn ve gençler ile vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git