Diyarbakır'da yasak öncesi pazarda yoğunluk oluştu

Bugün başlayan ve 4 gün boyunca devam edecek sokağa çıkma yasağı öncesi Diyarbakırlılar dün alışveriş için pazara akın etti.

Haberler 23.05.2020 - 03:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda sokaa çkma yasa öncesi vatandalar ihtiyaçlarn karlamak için merkez Balar ilçesinde bulunan Cuma Pazarna giderek Ramazan Bayram öncesi younluk oluturdu.

Pazarda vatandalarn çounluunun maske takt görülürken, kimileri ise maske takmadan alveriini yapt. Vatandalarn sosyal mesafe kurallarna uymadan alveri yapmalar da kameralara yansd.

4 gün boyunca sürecek olan bayram yasa nedeniyle pazarda younluk olutuunu belirten pazarc esnaf Yakup Ortaç, vatandalarn sosyal mesafeye de uymadn söyledi.

Ortaç, 4 gün boyunca sürecek olan bayram yasa nedeniyle bugün pazar yeri çok kalabalktr. Kalabalk olduu için de sosyal mesafeye uyulmuyor. Böyle yapmalar bir yandan iyi bir yandan da kötü oldu. ler azda olsa iyidir diyebilirim. Türkiyenin en mehur karpuzu Diyarbakrda yetiiyor. Diyarbakrda yetien karpuzlar temmuzda hasad yapld için bizim halkmz u an Adana karpuzunu alyor ve bizde satmz yapyoruz. Karpuz fiyat u an 2 buçuk TLdir. Baz vatandalarmz alabiliyor bazlar da bütçesi yetmedii için alamyor. dedi.

Diyarbakrda yasak öncesi pazarda younluk olutu

HALDEK FYAT ARTII TEZGHLARA DA YANSIDI

Satlarnn iyi gittiini ifade eden esnaf Frat Aydeniz, ler biraz iyi gidiyor ama müteriler fiyatlarn yüksek olmasndan ikyetçiler. Halkmza elimizden geldiince yardmc olmaya çalyoruz. Satc olarak u anki durumumuzdan memnunuz. Yasaktan dolay halde fiyat art olduu için tezghlarda da fiyat artna sebep oldu. diye konutu.

LERMZ BAYRAM YASAI NEDENYLE çOK GÜZEL GDYOR

Meyve sebze fiyatlarn önceki günlere göre yüksek olduunu belirten Orhan Akdeniz, fiyatlarn yükselmesinin halden kaynaklandn söyledi.

Akdeniz, Allaha çok ükür bugün ilerimiz 4 gün boyunca sürecek olan bayram yasa nedeniyle çok güzel gidiyor. Bugünkü kalabalk bayram alveriinden kaynaklanyor ama daha önce iler yoktu. Önceki günler meyve sebze fiyatlar normaldi ama bugün biraz yükseldi. Fiyatlarn yükselmesinin sebebi de halin fiyatlar yükselmesinden kaynaklanmasdr. ifadelerini kulland.

Vatandalardan Kymet Aslan ise fiyatlarn yüksek olmasndan ikyet ederek öyle konutu: 4 gün boyunca sürecek olan bayram yasa nedeniyle pazar esnaf fiyatlar yükseltmiler. Fiyatlarn neden artrdklarn anlamyorum. Dün salatalk pazarda 2 TLydi, bugün 3 TL yapmlar. Domates 2 TLydi bugün 3 buçuk TL yapmlar.

Ana Sayfaya Git