Diyarbakır'da zam protestosu

Yüksek fatura fiyatları ve zamları protesto eden Emekli-Sen üyeleri, insanca yaşam koşulları için taleplerini her yerde dile getirmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Haberler 09.02.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Devrimci çi Sendikalar Konfederasyonuna (DSK) bal Emekliler Sendikas (Emekli-Sen) öncülüünde elektrik, su, doalgaz ve yakta gelen zamlar protesto edildi. Emekli-Sen üyeleri, açklama öncesi pazar esnafn ziyaret etti. Sonrasnda konuan Emekli-Sen Diyarbakr ube Ebakan Vahap Günay, insanlarn yaanabilir koullarda hayatlarn sürdürmediini belirtti.

TALEPLER

Taleplerinin doal ve insani olduunu vurgulayan Günay, insanca yaamak istediklerini belirtti. Yüksek elektrik, su ve kira gibi giderlere kar toplandklarn ifade eden Günay, Biz 3-5 kii deiliz, milyonlarz dedi. Ziyaret ettikleri pazar sakinlerinin de su ve elektrik parasn ödeyemediklerine dikkati çeken Günay, 2 bin-2 bin 7000 TLlik giderlerin 9 bin-9 bin 500 TLye kadar yükseldiini söyledi. Günay, nsani taleplerimizi bugün olduu gibi her zaman her yerde dile getirmeye devam edeceiz. Hiçbir siyasi amaç gütmeden bu taleplerimizi dile getireceiz diye belirtti.

Açklamaya katlan bir TOK esnaf ise, yüksek faturalardan kaynakl i yerlerini kapatmak zorunda kalacaklarn ifade etti. Esnaf, Ödeme gücümüz yok. Bunu knyoruz diye tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git