Diyarbakır'daki evlat nöbeti 400. gününde

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 07.10.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 400. gününe girdi.

Kz Songüle kavuma ümidiyle eylemini sürdüren anne Fatma Akku, evladnn HDPliler araclyla kandrlarak daa kaçrldn söyledi.

Akku, kznn yaadklar mahallede dolamay bilmediini belirterek, Bu çocuk tek bana PKKya nasl katlr, nasl gidebilir? Onlar göndermi. 5 yl hiç haber alamadm. ifadelerini kulland.

Kznn 5 yl sonra sosyal medyada videosunu gördüünü ve HDPlilerin evine gelerek çocuunun yaad bilgisini verdiini anlatan Akku, öyle konutu:

Onlar göndermemi, haber almyorsa nasl bana bilgi veriyor? Onlar göndermi onlar getirsin. Kzm, sesimi duyuyorsan, neredeysen bir sesini duyur. Güvenlik güçlerine teslim ol. Anneler kaplarn arkasnda alyor. Herkes gelsin kendi çocuunu HDPden istesin. Bu HDPnin sonu gelsin artk. çocuklar götürmesinler.

stanbuldan 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemi yapan evket Bingöl ise çocuklarnn kendilerinden koparldn ve dada ölüme terk edildiini belirtti.

Herkes biliyor, bu çocuklar HDP götürüyor. diyen Bingöl, unlar kaydetti:

Dadan gelen çocuklar konutururlarsa bizim hakl olduumuz ortaya çkacak. Tüm dünya duyacak. Biz burada yalanla oturmuyoruz, bir bakasnn isteiyle de oturmuyoruz. çocuklarmz istiyoruz. Dadakilere sesleniyorum. Kürt davas diyorsunuz, peki neden Kürt çocuklarn arkasnda, gölgesinde saklanyorsunuz? Olum, görüyorsan, duyuyorsan, bir yerde rast gelirsen, ne olursa olsun korkma ve kaç. Türk askeri ve polisini gördüün anda teslim ol.

Ana Sayfaya Git