Diyarbakır’daki göletlere 1 milyon 280 bin balık bırakıldı

2021 yılı balıklandırma programı çerçevesinde, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü il sınırları dahilinde bulunan balıklandırılmasına ihtiyaç duyulan göl ve göletlerde çalışma yaptı.

Haberler 07.09.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl tarafndan su kaynaklarndaki nesli tehlikede ve bask altnda olan türlerin desteklenmesi, farkl nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarnn takviyesi, bilimsel temele ve metotlara dayal balklandrma amacyla Su Kaynaklarnn Balklandrlmas Projesi uygulanyor.

GÖLETLERE BALIK

2021 yl balklandrma program çerçevesinde; l Tarm ve Orman Müdürlüünce il snrlar dahilinde bulunan balklandrlmasna ihtiyaç duyulan göl ve göletlerde balklandrma çalmas yapld. anlurfa Atatürk Baraj Su ürünleri Ba Mühendislii Balk Üretim Tesisinden temin edilen toplam 1 milyon 281 bin adet yavru sazan bal kentteki iç su kaynaklarna brakld.

l Tarm ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Su ürünleri stoklarn arttrmak amacyla Bakanlmzca yürütülen balklandrma program kapsamnda müdürlüümüzce her yl ihtiyaç duyulan göl ve göletlere balklandrma çalmalar devam edeceini ve sürdürülebilir bir balk popülasyonu için braklan bu yavrularn korunup en az bir kez yavru vermesine imkan tannmas gerekir dedi.

Ana Sayfaya Git