Diyarbakır’daki tarihi mekanlardaki işletmeler müşterileriyle buluştu

Diyarbakır ve Mardin’in tarihi mekanlarında bulunan mekanlar, uzun bir aradan sonra ilk kez bugün müşterilerini ağırlamaya başladı. Korona virüs tedbirleri kapsamında yeni normalleşme süreciyle beraber çeşitli kısıtlamaları da uygulayan işletmelerde hareketlilik yaşanıyor.

Haberler 01.06.2020 - 18:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann açklad normalleme admlar kapsamnda kafe, restoran gibi iletmelerin de açlmasyla iki ilin birçok noktasnda hareketlilik yaanyor.

Tarihi mekanlar ve kentlerdeki dier iletmeler belirtilen tedbirleri yerine getirerek yeniden kaplarn açt, müterileriyle bulutu.

Diyarbakrdaki Hasanpaa Han ve tarihi Ongözlü Köprüde hizmet veren kafe, çay bahçesi ve kahvalt salonlar da bugün itibaryla müterilerine hizmet vermeye balad.

Hem kendi hem de vatandalarn saln korumak için tedbirleri yerine getiren iletmeciler müterilerini dezenfektan ile karlyor, onlara maske veriyor.

Sosyal mesafe kuralna uygun olarak yerletirilen masalarda oturan müterilere çalanlar da maske ile hizmet sunuyor.

Tarihi Ongözlü Köprüde çay bahçesi ileten Zana Mehmetolu, yapt açklamada, iletmelerini hizmete açacaklar günü beklediklerini belirterek, ükür kavuturana. dedi.

çay bahçesine girite müterilerinin ateini ölçtüklerini, dezenfektan ve maske verdiklerini dile getiren Mehmetolu, Masalarmzn mesafelerini ayarladk. Gerekli tedbirlerimizi alyoruz. Diyarbakrn gözde yeri olan Ongözlü Köprüde serinlemek istiyorsanz çaymz içmeye bekleriz. diye konutu.

çay içmeye gelen vatandalardan Cengiz Uyank, tarihi köprü ve Dicle Nehrinin manzarasnda çay içmeyi özlediini ifade etti.

Uyank, öyle konutu:

Üç aydr burann hasretiyle yanp tutuuyorduk. Sonunda buraya kavutuk. Bu suyun karsnda çay içmek çok güzel bir haz veriyor. Girite dezenfektan uyguladlar, maske verdiler. Yeni normal hayatta da herkesin gelip bu güzellii görmesi lazm.

Hasanpaa Hannda hizmet veren kafe çalan Münevver Görmez, skntl bir sürecin ardndan yeniden hizmet vermeye balamann mutluluunu yaadklarn belirtti.

Görmez, lk günümüz, müterilerimizi bekliyoruz. Koronavirüse kar tedbirlerimizi alarak hizmete devam edeceiz. dedi.

MARDN

Tan dantel gibi ilendii tarihi kent Mardinde, Kovid-19 tedbirleri kapsamnda kullanma kapatlan birçok i yeri ve mekan, normalleme süreciyle yeniden açld.

Seyahat kstlamasnn kalkmas ve baz iletmelerin açlmas dolaysyla Mardinde yiyecek-içecek iletmeleri, özellikle kafe ve restoranlara dönütürülen tarihi konaklarn dam ve teraslarnda, bugünden itibaren yeniden müteri kabul etmeye balad.

rok, sembusek, kaburga dolmas, kibe ve etli ekmek gibi yöresel yemeklerin tekrar piirilmeye baland restoranlarda iletmeciler, bölgeye özgü lezzetleri müterilerine sunmann heyecann yayor.

Kentte yöresel yemek hizmeti verilen lokanta ileten Abdulbasit Özkalan, tedbirlere uyarak tekrar hizmet vermeye baladklarn söyledi.

letmelerinde hemen hemen kentin bütün yöresel yemeklerini piirdiklerini ifade eden Özkalan, öyle konutu:

Daha önce gelen misafirlerimiz en çok içli köfte, sembusek, kaburga dolmas gibi yöresel yemekleri seviyordu. Tekrar vatandamza ayn hizmeti vermenin mutluluunu yayoruz. Herkesi bu lezzetleri tatmaya bekliyoruz.

letmeci brahim Akdoan ise kente gelen misafirlerin çounlukla tarihi konaklarda arlanmak istediini dile getirerek, Cumhuriyet Meydanndaki tarihi kona kafe ve restorana dönütürüp, hizmet sunduklarn aktard.

Akdoan, Salgn nedeniyle faaliyete ara vermitik. Tekrar misafirlerimizi tarihi konamzda hijyenik bir ekilde arlamak istoruz. Bugün temizliimizi, hazrlmz yaptk. Misafirlerimize hizmet etmeyi dört gözle bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Tarihi bir konakta simit evi olarak hizmet sunan iletmeci Mehmet Hedekolu da yaklak 2,5 aydr kapal olduklarn sadece paket servis yaptklarn söyledi.

Dezenfeksiyon ve tüm hazrlklar yaptklarn anlatan Hedekolu, Gelen misafirlerimizi karlamak için elimizden geleni yapyoruz. Kafemizi sosyal mesafe kuralna uyarak açtk. Tekrar hizmet etmenin mutluluunu yayoruz. nallah bu virüsten tamamen kurtulur eski günlerimize geri döneriz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git