Diyarbakır’dan çıkan bu ses İstanbul’la buluşacak

HDP Sözcüsü Baydemir: "Diyarbakır'dan çıkan bu ses, İstanbul'la buluşacaktır. İstanbul'da yankı bulan bu ses büyüyerek Van ve İzmir ile buluşacak"

Haberler 01.08.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Sözcüsü ve anlurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakrdan çkan bu ses stanbulla buluacaktr. stanbulda yank bulan bu ses büyüyerek Van ve zmir ile buluacak. dedi.

Merkez Kayapnar ilçesindeki Ekin Parknda HDPli milletvekilleri ile açklama yapan Baydemir, milletin ve halkn iradesinin kabulleri olduunu söyledi.

Baydemir, HDPli 4 milletvekilinin vekilliinin düürüldüünü ve partili olan eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakannn tutuklu olduunu anmsatt.

Hükümetin uygulad politikalar nedeniyle Avrupa Birlii müzakere sürecinin askya alndn savunan Baydemir, yakn gelecekte hükumetin uygulad politikalarda deiiklie gitmemesi halinde Türkiyenin ekonomik bir ambargo ile kar karya kalacan ileri sürdü.

Vicdan ve adalet nöbetini bitirmiyoruz, büyük bir kararllkla sürdürüyoruz. Bayra bu saat itibariyle stanbula devrediyoruz. ifadelerini kullanan Baydemir, öyle konutu:

Olaanüstü hal rejimi ve kanun hükmünde kararnamelerle insanlarn ekmeine el koymak suretiyle neredeyse yüz binlerce insann yaam olduu trajedinin, vicdannn hangi hale geldiinin göstergesidir. Bu corafyada vicdan ve adalet hakim olacaktr. nanyorum ki Diyarbakrdan çalnan bu maya stanbula ulaacaktr. stanbulda yank bulan bu ses büyüyerek Van ve zmir ile buluacak.

Açklamann ardndan, Baydemir ve beraberindeki milletvekilleri parktan ayrld.

Ana Sayfaya Git