Diyarbakır’dan psikolojik destek!

Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, korona virüs sürecinde vatandaşlara psikolojik destek sunmaya başladı.

Haberler 07.05.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü tarafndan korona virüs salgn nedeniyle kurulan psikolojik destek merkezi, Türkiyeye hizmet vermeye balad. Psikolojik Destek Merkezi, farkl illerden 3 bin kiiye destek oldu.

Diyarbakr Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü tarafndan hayata geçen Psikolojik Destek Merkezi, korona virüs sürecinden olumsuz etkilenen vatandalara destek veriyor. Yerelde Diyarbakr için hizmete geçen destek merkezi, Türkiye çapnda yaylarak farkl illerden de vatandalara hizmet veriyor. Bugüne kadar 3 bin kiiyle iletiim kurulan merkezde, aile içi iddet ve problemlerin minimize edilme hedefleniyor. Psikolojik Destek Merkezinde, alanlarnda uzman psikolojik danmanlar, sosyal çalmaclar, psikolog ve sosyologlar ile 4 çalma gurubuyla günde 3 vardiya ile 7 gün 24 saat esasna göre destek hizmeti sunuluyor. Vatandalarn yaadklar kayg, endie ve stresle baa çkma yöntemleri destei salanrken kimi vatandalar ile özel yüz yüze görümeler de salanabiliyor.

TÜRKYENN FARKLI LLERNDEN ARAMA YAPILIYOR

Psikolojik Destek Merkezinde görevli psikolojik danman Hayriye Erçetin, Türkiye genelinde aramalar geldiini dile getirdi. Erçetin, 26 Marttan bu yana destek hatt hizmette. Burada 7 gün 24 saat boyunca 3 vardiyal 4 kiilik gruplarla çalyoruz, vatandalar aradklar her saate bize ulaabiliyor. uana kadar 3 bine yakn sayya ulatk, genelde iki yönlü arama oluyor, birincisi vatandalarn talebi üzerine gelen aramalar, ikincisi ise karantina içerisinde olan vatandalar bizler tarafndan aranarak herhangi bir problem veya yaadklar süreçte kendilerini yalnz hissediyorlar m diye biz aryoruz. Hizmet verdiimiz alan normalde sadece Diyarbakr, ama yaklak bir haftadr bizi dier illerden de arayanlar oldu. stanbuldan, Ankaradan, zmirden, Adyamandan, Rizeden aramalar oldu. Bu aramalara nasl karlk verdik, aslnda olabildiince ulamaya çaltk, bizi arayan hiç kimseyi geri çevirmedik, ancak müdahale edilmesi ve daha profesyonel destek verilmesi gereken durumlarda psikolojik destek hatt birimleri olan iller ile görüerek oralara yönlendirdik. Bizi her ya grubundan insanlar arayabiliyor, 7den 70e herkes aryor. Bu süreçte ev içi iddet artyor, bizlere ise iddete bavurulmadan önceki süreçte bavuru geliyor. çocuklaryla veya eleriyle problem yaayarak çatanlar ulayor. Bu dönemde aile içi iddet ve psikolojik, fiziksel zarar verecekleri bir dönemdeyiz, buradaki temel amacmz bunlar minimize etmek, insanlarn yalnz olmadklarna dair destek sunmay amaçlyoruz dedi.

VATANDALARA GEREKL PSKOLOJK DESTE SUNMAYA çALIIYORUZ

Diyarbakr Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Rifai Yldrm da korona virüs süresince korku ve kayglar olan vatandalara destek saladklarn aktararak, imdiye kadar 3 bin vatandaa ulatklarn kaydetti. Yldrm, Vatandamz rahatlatma adna hem sorunlarn hem de aile içi iddet ile ilgili problemlerine yardmc olma ve korona virüs ile ilgili korku ve kayglarn bertaraf etmeye yönelik arkadalarmz yardmc oluyorlar. Merkezimizde psikolojik danmanlar, sosyal çalmaclar, psikolog ve sosyologlar görev yapyor. Bunu biz Bakanlmzn ana hizmet birimlerinden biri olan psiko-sosyal destei aslnda biz alanda veriyoruz, ancak salgndan kaynakl vatanda ve personellerimizin saln düünerek böyle bir merkezi kurduk ve buradan hizmet vermeye çalyoruz. Ana merkezimiz yerelde Diyarbakrd, ancak vatandalarmz il dndan da bizi aryorlar. imdiye kadar yaklak 3 bin vatandamz bizi arad veya biz aradk. çünkü özellikle bizim hizmet etiimiz kesim dezavantajl sosyal ekonomik yokluk çeken engellilerle yaayan kesim. Bizde hem onlar hem de bize ulaan vatandalarmza gerekli psikolojik destei sunmaya çalyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git