Diyarbakır'dan yükselen ses!

Diyarbakırlı 3 genç müzisyenin kurduğu Grup Dilavaz'ın "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Bestesi" müzikseverlerle buluştu.

Haberler 16.06.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eserin, Türkiyenin farkl ehirlerinde, tarihi, doal ve turistik güzelliklerin görüntüleri eliinde çekilen klibi, sosyal medyada yaynland.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Biz Bize Yeteriz Türkiyem sloganyla balatt Milli Dayanma Kampanyasna destek vermek amacyla yola çkan Grup Dilavaz üyeleri, telekonferans yöntemiyle sorular yantlayarak, eserin ortaya çk hikayesini ve müzik çalmalarn anlatt.

Diyarbakrda yaayan grubun üyelerinden Mehmet Kasm Aslan, En çok ihtiyacmz olan ve bizi bize balayan en iyi iletiim aracdr dil. Yaadmz bu güzel corafyada, farkl dillerin ve kültürlerin bir arada asrlar boyu kardelik duygusu içerisinde yaadn unutmayalm. Türk, Kürt, Acem, Arap, Zaza, çerkez ve daha nice etnik kökene sahip halkmz, bu topraklarda Türkiye bayra gölgesinde yaamaya devam etmektedir. dedi.

Aslan, Dil ve Avaz kelimelerinden oluan Dilavazn gönülden gelen ses anlamna geldiini, ayrca Türkçe, Kürtçe ve Farsçada da ayn anlama sahip olduunu belirterek, Dilavaz, iki ayr kelimeden oluan bir sözcük. Dil, Farsça kökenli olup kalp, yürek, gönül anlamna gelmektedir. Avaz da Farsça kökenli bir kelime olup ses, seda, melodi anlamna gelmektedir. ifadesini kulland.

HERKESN GÖNÜL TELNE DOKUNMAYI AMAç EDNDK

Yapacaklar yeni çalmalarla gönülden gelen sesi yanstmaya devam edeceklerinin altn çizen Aslan, Zaten bizim yapmak istediimiz, müzikte ortak kültürümüzü, deerlerimizi yanstmak idi. Bu yönüyle, ismimizle müsemma olmak istedik. diye konutu.

Mehmet Kasm Aslan, grubun Anadoluda yaayan her bireyin ortak sesi olma misyonuyla yola çktn aktararak, u bilgileri verdi:

Ülkemiz, çok renkli toplumsal bir yapya sahip olduu için biz de Grup Dilavaz olarak bu çeitliliin bütün renklerini ve güzelliklerini ortaya çkarmak için urayoruz. Gönlümüzden çkan bu sesi duyurmay, yüreinde vatan sevgisi, birlik, beraberlik, kardelik ruhu, insan sevgisi ve merhamet barndran herkesin gönül teline dokunmay amaç edindik.

Eserlerinin müziini ve mesajlarn önce kendi gönüllerinde yourup, daha sonra dinleyicilerine sunmak istediklerini vurgulayan Aslan, Gönülden hissettiin eyler daha çabuk dinleyiciye ulaabiliyor. nallah baarl oluruz. Baardan kastm, halkn teveccühüne ulamak, onlara layk olmaktr. deerlendirmesinde bulundu.

BÜYÜK BR SORUMLULUK ALARAK BR ARAYA GELDK

Bilal Ekin de grup üyelerinin uzun zamandr birlikte müzik yaptna dikkati çekerek, Arkadalarmzla her zaman birlikteydik. Zaten iç içe büyüdük. Ortak çevremiz ve eskiye dayanan bir arkadalmz vard.

Ayrca hepimizin bir müzik geçmii var. Birçok farkl grupla birlikte iler yaptk. Artk kendi yolumuzu çizmenin ve kendimizi ifade etmenin zamannn geldiini düündük ve büyük bir sorumluluk alarak bir araya geldik. deallerimiz ve inandmz deerler dorultusunda güzel ve kaliteli iler yapmaya niyet ettik. diye konutu.

Grubun aslnda daha kalabalk olduunu fakat yeni tip koronavirüs (Kovid 19) tedbirleri dolaysyla Diyarbakr dnda yaayan müzisyen arkadalaryla bir araya gelemediklerinin altn çizen Ekin, unlar söyledi:

Ayrca zengin bir saz ekibi kadromuz var. Müzik tarz itibariyle de bölgemizin yerel, otantik kültürünü, gençlerimizin modern ve güncel müzik anlayyla birletirerek, bir sentez, bir tarz ortaya koymak niyetindeyiz. Türkiyede 83 milyon tek yürek oldu. Biz de müziin evrensel dilini kullanarak ve akla ülkemiz için çalmak niyetindeyiz. Neet Ertan dizelerinde olduu gibi Akna koan yorulmaz. Ak ile koan yorulmaz diyoruz.

BU NYETN BR PARçASI OLMAK STEDK

Grup üyesi eyhmus çakmak ise Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann salgn sürecinde ifade ettii birlik ve beraberlik çarsna katkda bulunmak istediklerinin altn çizerek, bu balamda eseri yapmaya karar verdiklerini dile getirdi.

Eserin ortaya çkmasnda destei bulunan Cumhurbakanl letiim Bakanlna grup adna teekkür eden çakmak, Bu öylesine halis bir niyetti ki, bu niyetin bir parças olmak ve bu sürece katkda bulunmak, bizler için vatandalk göreviydi. ifadelerini kulland.

çakmak, Kovid 19 nedeniyle tüm dünyada yaanan zor günlere iaret ederek, Milletçe yaadmz bu zor süreçte, attmz bu admla, ülkemizin birlik beraberlik ve dayanmasnda, bir kiiye bile etkimiz olabilecei ve sürecin üstesinden gelinmesinde motivasyon oluturabileceimiz düünceleri, bizleri bu çalmay yapmaya yönlendirdi. diye konutu.

Yapmay planladklar baka projeler de olduunu aktaran çakmak, Güneydou Anadolu Bölgesinde saygn alimlerimiz var. Seyyid Ali Fndki, Ahmed-i Hani, Feqiye Teyran, Melaye Ciziri ve Abdurrahman Aktepenin divanlarndan istifade etmek istiyoruz. Bir nebze de olsa, bizi dinleyenlere o divanlardan sentezleyerek güzel müzikler yapmay amaçlyoruz. Allah mahcup etmesin. dedi.

KLPTE KULLANILAN GÖRSELLER LG çEKYOR

Grubun Birlik, Beraberlik ve Kardelik Bestesi adl eseri, #BizBizeYeteriz #Grupdilavaz ##birlikberaberlik #BizBizeYeterizTurkiyem etiketleriyle sosyal medya hesaplarnda da paylald.

Türk Kzlay ve Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleriyle salk çalanlarnn da yer ald klip, Türkiyenin sahip olduu güzellikleri yanstrken, Türkiyede hayata geçirilen dev proje ve tesislerin görüntüleriyle de dikkati çekiyor.

Türkçe, Kürtçe ve Farsça eserleri seslendiren grubun ilk klip çalmas olan eser, https://youtu.be/dySzWq5Vbn8 adresiyle grubun sosyal medya hesaplar üzerinden izlenebilir.

Söz ve bestesi Grup Dilavaza ait eserin sözleri öyle:

Tarih yazar admz

Alem bilir akmz

Bu uurda canmz

Biz bize yeteriz Türkiyem

Haydi kenetlensin eller

Ara yükselsin dilekler

Bil ki bükülmez bilekler

Biz bize yeteriz Türkiyem

Yurdumun dört bucana

Ak tüter her ocanda

Al rengi var sancanda

Biz bize yeteriz Türkiyem

Cennet gibi bir vatanda

Yek vücut olduk bir anda

Bugün deil her zamanda

Biz bize yeteriz Türkiyem

Atk nice engelleri

Aclar kederleri

Hep birlikte hep ileri

Biz bize yeteriz Türkiyem

anl tarih ahidimiz

Pak ve temizdir sevgimiz

Akla atar yüreimiz

Biz bize yeteriz Türkiyem

Ana Sayfaya Git