Diyarbakır'ın ilk hac kafilesi döndü

Kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirdikten sonra Diyarbakır'a dönen hacıların karşılanması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Haberler 21.08.2019 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Havalimannda haclar, aileleri ve yaknlar tarafndan karland. Karlamada duygusal anlar yaand.

Hac farizasn yerine getirmek için kutsal topraklara giden Diyarbakrl haclar, hac ibadetini yerine getirip, memleketlerine geri dönmeye baladlar.

Hac ibadeti yapmann herkese nasip olmas için dua ettiini söyleyen Molla Beir Varol, Allahu Tel bütün isimleri ve sfatlar hürmetine bizim ve hacca giden bütün Müslümanlarn haccn kabul etsin. Bu duyguyu insan anlatamyor. Ancak oraya gidip nasl bir zevk olduunu insan görebilir. Allahn bir farzdr, bütün Müslümanlara farz klmtr. Bizde bütün Müslümanlara tavsiye ediyoruz. Allah u Telnn bir emridir. Bu farizay yerine getirmeyen herkese tavsiyemizdir, yakn bir zamanda güçleri yettiinde hacca gitsinler. çünkü çok meakatldr. nsan yalannca ve gücü yerinde deilse fazla eziyet görüyor. Güçleri yerinde olanlar daha rahattrlar. Bizde bundan dolay tavsiye ediyoruz. Allah u Tel kabul etsin. nsann kendi gözüyle görmesi televizyonlarda ve halktan duymas gibi deildir. nsan oraya gittiinde orann tadn, bereketini, maneviyatn çok güzel hissediyor. Allah hepimizden kabul etsin ve gitmeyenlere de nasip etsin. dedi.

Haclardan Nizam Karadeniz de Buradan ilk kafile olarak Medineye gittik, oradaki duygularmz dile getiremiyorum, çok güzeldi. lk kes Hazreti Muhammedin kabrinde gözyalar içerisinde ibadetimizi yaptk. Daha sonra Mekkeye gittik. Mekkeyi anlatmak mümkün deil. Kabbeyi ziyaret, Safa-Merveyi ziyaret ettik. Allah herkese nasip etsin oray gidip görmek lazm, dil oray anlatamyor. eklinde duygularn dile getirdi.

brahim Terkan da duygularn öyle dile getirdi: Hayrlsyla kazasz belasz gidip geldik. Beraber gittiimiz arkadalarmz ve hocalarmzdan razyz. Rabbim sizlere de nasip etsin, gidenlerin de haccn kabul etsin. Rabbim gitmeyenlere de helal bir rzkla gitmeyi nasip etsin.

Hazreti Muhammedin (Sallahu Aleyhi Vesellem) memleketine doyum olmadn söyleyen Ahmet Erolu, çok güzel, çok mübarek bir gündü, gidip haccmz yaptk Allah tüm Müslümanlara nasip etsin. Sa salim evimize döndük, ailemize kavutuk. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git