Diyarbakır'ın kültürünü yansıtan sergi açıldı

Diyarbakır'ın tarihini ve kültürünü yansıtan "Kırık Çizgilerden Memleket Manzaraları" adlı resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

Haberler 28.07.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan, yetikinlere yönelik açlan; hat, ebru, fotorafçlk ve resim kurslarnda eitim alan 30 örenci, Krk çizgilerden Memleket Manzaralar adyla kentin tarihini ve kültürünü yanstan resim ve fotoraf sergisi açt.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, kentte kültürel faaliyetleri artrmak amacyla yetikinlere yönelik bu yln mart aynda fotoraf, ebru ve resim kursu açt.

30 örenci, 4 ay boyunca uzman eitmenlerden fotoraf, ebru ve resim sanatlar hakknda uygulamal eitim ald. Haziran aynda sona eren kursta örencilerin daha çok Diyarbakr tarihini ve kültürünü yanstan 37 fotoraf, 42 resim, 15 hat ve ebru eseri, eitmenler tarafndan belirlenerek sergiye sunuldu.

Krk çizgilerden Memleket Manzaralar adl sergi, ilk olarak 14 Temmuzda Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde sanatseverlerin beenisine sunuldu. Sergide olumlu eletiriler alan eserler, 21-28 Temmuz günleri arasnda Dengbj evinde sergilenmeye devam ediyor.

Sergi, 28 Temmuz-2 Austos günleri arasnda ise çkale Müzesinde açlacak.

Ana Sayfaya Git